Vad blir det för hinna på gurkan?
Man kanske borde veta sånt här, testade att googla men finner inget.
la i en gurka i går, i morse var den som en tjock hinna runt den, är det nån ruttning process eller nått?
ja jag är nybörjare hehe :)

Skulle gissa att det är någon form av nedbrytningsprocess som börjat. Personligen brukar jag inte ge just gurka för det innehåller så lite näringsämnen utan håller mig mest till broccoli och gröna ärtor och de får inte vitt slem så fort.
Jag la ner ärtor igår och dom är borta så dom uppskattas ju av nån i alla fall 🙂
Jag ger gurka ibland. De får pellets av hög kvalitet för näringsbehovet och sedan grönsaker, frysfoder mm mest för att de gillar det.
Det blev lite ärtor och gröna bönor o sånt, får se om det gillas eller inte 🙂
Skakade ärtor är favoriten hos mina även om sallad, broccoli, zucchini, brysselkål och mycket annat också uppskattas.
Ja man får nog ihop en salladsbuffé av alla förslag 🙂 Tack för alla tips..
Gröna ärtor, Zuccini. morot, broccoli etc.etc bruka jag ge mina. Även nu när jag har Malawi slänger jag i lite grönsaker då och då :)
Det brukar uppskattas.
Mvh./ Draken
VENI VIDI VICI
Läser på vissa ställen några ska kokas innan, vilka är det? gurkan måste väl ändå vara okokt :)

Både broccoli och ärtor kokar jag några minuter i ett glas med vatten i mikron. Ärtorna skalar jag dessutom innan jag serverar dom. Jag kokar dom för att de ska sjunka av sig själva. Tror inte det spelar någon direkt roll för fiskarna om de är kokta eller inte. Åtminstone inte vuxna fiskar, yngel kan jag däremot tänka mig att det är en fördel med kokta grönsaker för att de blir mjukare. Jag köper dessutom alltid ekologiskt till fiskarna för att slippa att de får i sig onödiga mängder med bekämpningsmedel.
Läste i går att nån fryste sina ärtor och sen sköljde dom i ljummet vatten och då var det enklare att skala dom, det låter klok i alla fall :)
Många av de grönsaker jag använder kommer från frysen och då får de gå i mikrovågsugnen en stund av praktiska skäl. Tex sallad sköljer jag bara noggrant och hänger ner i akvariet. Jag låter inga grönsaker vara kvar i akvariet mer än ett dygn. Ofta lämnar fiskarna hårdare delar om det finns några.

Jag köper frysta ärtor så det blir i stort sett samma sak och jag tycker de är lätta att skala efter jag kört dom i mikron. Bara att trycka ut dom ur skalen 🙂
ok, då ska jag handla smartare nästa gång, jag köpte på burk haha

Jag skalar inte ärtorna innan jag lägger dem i karet. Mina snäckor äter upp även skalet.
Jag kör också grönsakerna i micron lite innan de serveras. Jag har aldrig gett gurka men jag vet att broccoli kan ge en väldigt dålig lukt om den får ligga för länge. Max ett dygn brukar funka för de flesta grönsaker. Här kan man läsa lite:
https://akvariefisk.ifokus.se/articles/54766fba8e0e740673001ac1-mata-akvariefiskar-med-gronsaker