Annons:
Läst 136 ggr
godishanna
2022-01-13, 09:30

Sjukdom på mollys?

Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3

Hej
En Black molly som fått vita fläckar under hakan och vid munnen. Behadlat med Esha2000 och Esha Exit samt salt (5 ml per 10 liter i vattnet jag bytte innan medicinering, samt att de alltid går med 1 ml per 10l). För lite kanske? Utan resultat.

En guldmolly som får massor med svarta prickar över ryggen samt ljusnat i sin gula färg. Detta händer ofta med mina gula. Förr eller senare får de svarta prickar. Efter några veckor till månader börjar de magra av och vissa dör. Har aldrig lyckats lista ut vad det beror på. Har behandlat vid olika tillfällen med prickmediciner, parasitmediciner mm mm men utan resultat. Endast de med gult pigment drabbas, både helgula, gulvita och marmorerade.

Nåja den akuta frågan är ju för den svarta. Vad kan det vara? Svamp? Bilden är överexponerad hon är kolsvart med lite skimmer under magen. Och så de vita fläckarna.

Lägger in bilder på den gula med. Såklart suddigt… Mollys är hopplösa att fota 😂🙈

Annons:
Draknästets_Reptiler
2022-01-14, 15:39
#1

Vita fläckar kan vara svamp eller vita prick. Fast det kan också vara att pigmentet , av någon anledning, bleknar.

Att de får svarta fält eller markeringar kan också vara pigmentet som ändras, eftersom man vet sällan vilka färger och färgkombinationer som finns hos de flesta levandefödare.

Det kan också vara en "sotning" pga. stress, och att de tynar bort och dör inom en viss tid, tyder på att det kan vara stressrelaterat.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

godishanna
2022-01-14, 18:37
#2

#1: Tack för svar. Svårt att se på bilden men den ljusa fläcken vid munnen står liksom ut lite och den under hakan kom från ena dagen till den andra. Hon set bättre ut nu så medicinen kanske har hjälpt lite i alla fall men har henne under uppsikt såklart.
Det är märkligt med de gula. Detta har pågått i flera år och drabbar ju endast de med gula pigment. Hade det varit stress borde ju även de övriga få det. Vissa får det vid några månaders ålder andra först när de är äldre men inte heller alla får det. Kanske har det inget samband med dödsfallen då de är så utdragna över tid heller men märkligt ändå.

Draknästets_Reptiler
2022-01-15, 11:49
#3

Gula Malawi skall inte ha för mycket spirulinapulver, då kan de bli "sotade".

Har bara sett detta på Malawi, men det kanske kan vara samma sak på Molly, eller andra fiskar för den delen, som har gula pigment.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

  • Redigerat 2022-01-15, 11:50 av Draknästets_Reptiler
godishanna
2022-01-15, 13:37
#4

#3: Hm. De får ju en del vegetabiliskt granulat, får kolla innehållet där. Kan ju vara ngt sådant.

Draknästets_Reptiler
2022-01-15, 16:49
#5

#4: Ja kolla det till en början, och gå vidare därifrån

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Upp till toppen
Annons: