Annons:
Etikettallmänt
Läst 4303 ggr
[Emma-Rhino]
6/21/11, 9:59 AM

tips på fredlig fisk

Hej.

Jag ska starta upp ett 100l akvarie, troligtvis några liter över 100l. Men vi utgår ifrån 100l.

Jag ska ha neontetror och Platy.

Finns det någon lite större, gärna färgglad fisk som vill vara kanske 2-3 stycken som inte käkar upp de små? Alltså större än platyn men inte för stor för ett 100l?

Annars håller jag mig till dessa =) för det är mina favoriter.

Annons:
Gur4m1
6/21/11, 10:08 AM
#1

Dvärggurami är vackra och kan va större (på bredden! I guess) ^_^ De är ju iallafall fredliga mot andra arter (och så vackra om man får ett bra exemplar).

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

CaithSith
6/21/11, 12:41 PM
#2

Tänkte också föreslå Gurami, det finns flera olika med starka färger. Rubin och marmorgurami är mina favoriter :) Annars kanske någon dvärgciklid, tex kakaduaciklid, Apistogramma agassizii eller Fjärilsciklid?

[Emma-Rhino]
6/21/11, 6:43 PM
#3

Har varit inne på Gurami men tycker de ser sura ut. Men de skulle alltså fungera? Hur många vill de vara?

Tack för tipsen!

Gur4m1
6/21/11, 8:33 PM
#4

Gurami är ju jättesöta ^_^ och så graciösa med sina små spröt som de pillar på allting. De är ju labyrintfiskar så de är mycket uppe vid ytan och lite överallt i akvariet, men ja det tog något år innan jag blev förtjust i dem själv.

Nu har jag aldrig haft just Dvärggurami, bara blå, och är dne någonting som Blå gurami så är den väldigt revirhävdande mot sin egen art- så bara en hane och sen en eller två honor till honom. Eller bara honor om man ogillar när hanen flirtar och jagar runt honan… De är en vacker och vänlig färgklick.

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

MiniAndMe
6/21/11, 8:43 PM
#5

Jag har haft ett par Honungsgurami, och hanen var superfin i sin lekdräkt. :) Annars var han lite blek, men de var väldigt roliga och snälla.

En del säger att de är känsliga… Min hane dog när jag var på semester, men honan överlevde när jag fick dålig vattenkvalité och sjukdomar… :)

fiskargrabben
6/21/11, 9:10 PM
#6

någon dvärgciklid? :)

Annons:
Ratata
6/22/11, 9:44 PM
#7

Dvärggurami är himla trevliga. Tycker inte de ser sura ut, bara söta med sina bullkinder :) Jag hade ett par för några år sedan och de gjorde verkligen inte en fluga förnär, så dem kan jag rekomendera. En hane och en hona borde räcka fint, vad jag vet har de inget behov av en större grupp.

volvo-sport
6/23/11, 8:19 AM
#8

ska du köra guramis så tycker jag du ska använda dig av Kardinaltetra istället

då dom vill vara i samma temp neoner trivs bättre i kallare vatten

[Emma-Rhino]
6/23/11, 9:22 AM
#9

Men är inte Kardinaltetror svårare att hålla? Känsligare?

Gur4m1
6/23/11, 10:05 AM
#10

Neontetror har jag hört (finns säkert undantag) att de kan börja naffsa på fenor, speciellt farligt för fiskar med känsliga spröt-fenor som tex Gurami. Men det är nog fler som lyckas ha dem ihop än de som fått "Fenbitare", men jag vill iallafall att du ska vara uppmärksam på att det kan bli så.

Neontetra står som 22-25 grader,(dvärggurami 23-28 grader, Platy 18-25 grader) -så de alla borde ju kunna trivas om man håller akvariet runt 24-25 grader? Vet inte, aldrig ägt neontetror eller kardinaltetror- men det jag läst om säger också att kardialtetror är en aning svårare.

Däremot överlevde (betyder ju inte att de mådde optimalt!) mina två blå guramifiskar under väldigt kalla perioder i flera år och de växte till nästan full storlek (runt 13-14 cm) och var väldigt vackra. Ju högre temp desto snabbare åldras en fisk så man måste inte ha akvariet på det högsta angivna tempen tycker jag, bara man inte går under. Med tanke på att du ska ha Platy och Gurami så borde även Neontetra gå bra.

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

[Emma-Rhino]
6/24/11, 6:28 AM
#11

Just nu har jag neontetror och Platy i 25´vatten i ett 60l Och ska jag vara helt ärlig kommer nästa fiskart anpassas efter dessa två arter =)

Ska snoka runt lite efter olika sorter. Bara de inte äter upp neonen =/ Kommer nog testa med Gurami tror jag. 25g borde ju passa alla som sagt.

Men är glad för alla tips! Det nya akvariet kommer om en vecka sen tar det ju ett tag innan fisk åker i.

Upp till toppen
Annons: