Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis

Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Årstidsfisk / Killis

fundulopanchax gardneri Hjälp

2016-10-08 14:23 #0 av: Jennifer.hogdahl

Jag har fått yngel av mina fundulopanchax gardneri. Märkte ynglena i morse och flyttade över föräldrarna till ett annat akvarium medans jag Försöke fånga upp ynglena som jag hittat. Har hittat 12 stycken då är min fråga äter föräldrarna upp ynglena?tycker de va lite med 12 när kan dom börja äta artemia?? Han jag köpte av sa att det skulle vara okej med 4 hanar och 1 hona så köpte det. Första natten dödade dom min vackra halfmoon Kampfisk så bara kroppen var kvar inga fenor. Senare så har dom lite mindre blivit av med stjärtfenan och fjäll så flyttade bort dom. Nu när jag hade dom i tillfälliga akvariet med scalarer i Max 2 timmar så har deras "topp" Freja rykt han sa i affären att dom var snälla men jag är osäker vill ha ett par fjärilsciklider med dom men är oskäker nu. 70 liter ~25 grader .på bilden är min vackra Kampfisk hane som blev brutalt mördad

Anmäl
2016-10-08 14:56 #1 av: [Jens]

Jag är inte så duktig på just denna sort men jag tror faktiskt att Rovfisk har dessa idag. Ska be henne titta in här och kommentera... =)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-10-08 15:15 #2 av: Rovfisk

Jag har inga Killies just nu, men har nyligen haft, även just gardnierin.

Du skall absolut inte ha flera hanar tillsammans, inte ens bara hanar och definitivt inte om det finns honor med i bilden, de är mycket ilskna och revirhävdande under lek.

Överlag så skall man egentligen inte ha Killies med annat än Killies, det är som med Malawi. De flesta sorters Killies skall man inte ens ha i samma akvarium, utan man skall hålla dem grupp för grupp om det skall fungera bra. En grupp skall dessutom bestå¨av endast 1 hane, men gärna fler honor.

Jag gjorde misstaget från början när jag skaffade Killie, jag hade också  Gardnieri från början, och de gick med mina scalarer. Det slutade med att fullvuxna scalarer blev regelrätt ihjälslagna av Killiesarna, och mina malar blev av med fenorna.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2016-10-08 16:32 #3 av: Jennifer.hogdahl

#2 vad ska jag göra med fiskarna/ynglena då när jag inte har plats för dom. Köpte dom från privat person som har ett eget företag på fritiden

Anmäl
2016-10-08 18:41 #4 av: Rovfisk

Det enda råd jag kan ge dig är att försöka sälja undan ynglena, eller flytta föräldrarna till ett eget akvarium, och låta naturen ha sin gång vad gäller ynglen.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2016-10-08 20:48 #5 av: Qurex

https://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=296

mitt tips till alla som funderar på en ny fisk är att googla lite innan köp.

Det står info om att dessa är fenbitare och hannar är.väldigt aggressiva och flera hannar oftast inte går bra..

Anmäl
2016-10-08 20:55 #6 av: Jennifer.hogdahl

5# jo kollade runt lite först men sen var det så att han inte hade den jag ville ha och gav mig en annan sort som liknade den istället och sa att jag skulle ha 5 tänkte att han skulle vara lite kunnig eftersom han har väldigt många kar och har drivit företaget många år fick också med en gratis bit mossa så dom la äggen i

Anmäl
2016-10-08 20:57 #7 av: Jennifer.hogdahl

Det står också finbladiga växter men han gav mig mossa å det funka perfekt😕Växterna kanske int spelar så stor roll

Anmäl
2016-10-08 21:59 #8 av: [Jens]

Växter har stor betydelse i akvariet så köp så mycket du kan =)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.