Annons:
Läst 152 ggr
P
2021-09-02, 12:06

Gravid fisk?

Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Hej!
Nu har dottern fått sig lite fiskar (platy) tror jag dom sa på djurägaren. Två flickor och två pojkar. Nu är den silvriga väldigt rund och go om magen, har visserligen varit det sedan vi köpte henne för ca 4 veckor sedan. Har hittat två yngel i akvariet för ca 2 veckor sedan som ser exakt ut som henne, den silvriga. Tycker ni hon ser gravid ut? Hon har ingen sån där svart fläck vid stjärntecken som vissa säger att dom kan få när dom ska yngla. Svårt att få en bild på henne men jag gör ett försök

Annons:
Nephi
2021-09-02, 12:17
#1

Hej och välkommen hit!

Levandefödare som Platy kan man räkna med alltid är med yngel så länge som dem går med hanar, den svarta fläcken är vanligast på Guppy och visar sig inte alltid på alla fiskar. Ofta blir dem nästan fyrkantiga i någon vecka innan det är dags.

En tumregel för levandefödarna är att varje hane ska ha 3 honor, för hanarna är alltid på för att göra nya små vilket skapar en stor stress för honorna. Genom att ha en större mängd honor så blir det mindre stress för varje individ.

Vill ni ge ynglen bästa chans för överlevnad så skippa yngelkassarna som butikerna älskar att sälja och satsa på många täta växter, t.ex gälört, guppygräs och hornsärv. Även lite flytväxter så som t.ex musselblomma är bra 😉

Har du fler funderingar så är det bara att fråga på! Vi hjälper gärna med det vi kan 😁


Ägare till en Australian Shepherd, en LaPerm och 3 akvarium 😁

Medarbetare på Akvarium 🐡, Akvarieräkor🦐, Hundutställing och Vallhundar 🐏🐑🐑🐕
Sajtvärd på Australian Shepherd 🐕, Horse Reality och Ponnytrav 🐎

P
2021-09-02, 12:37
#2

#1: wow, tack snälla för utförligt och givande svar 🤗😀, kanske ska införskaffa någon mer hona då. Vi har en hel massa växter (tryckte dom åt sidan för att få med fisken på bild 😂) både flytande växter och sånna som jag grävt ner i stenarna. Hade funderat på att köpa en liten yngelkasse, men då kan vi klara oss utan bara vi har generöst med vätlighet? Det gör ju inget om det blir liiiote svinn på ynglen, det har väl en tendens att kunna bli en hel del som det låter 🤪

Nephi
2021-09-02, 12:44
#3

#2: Låter som ni har en väldigt bra start för att lyckas då 😄
Ja ni bör klara er toppen med mycket växter, att något yngel går åt är inte hela världen, dem lär bli fler i vilket fall 😂

Tycker absolut att du ska hitta någon mer snygg hona att köpa, som sagt ju fler honor ju mindre stress 😉 Kolla även redan nu om butiken har möjlighet att ta tillbaka några ungfiskar om dem nu skulle bli extremt många om några månader.


Ägare till en Australian Shepherd, en LaPerm och 3 akvarium 😁

Medarbetare på Akvarium 🐡, Akvarieräkor🦐, Hundutställing och Vallhundar 🐏🐑🐑🐕
Sajtvärd på Australian Shepherd 🐕, Horse Reality och Ponnytrav 🐎

Draknästets_Reptiler
2021-09-03, 11:32
#4

Hej och välkommen till akvarievärlden och siten.🙂

Precis son Nephi skriver, går hon med en hane så är hon med största sannolikhet gravid. Införskaffa gärna fler honor för att minska stressen för dem.

Mycket växter och gömställen, så kommer ni få behålla några yngel, och det minskar stressen för honorna avsevärt :)

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

  • Redigerat 2021-09-03, 11:33 av Draknästets_Reptiler
D
2021-09-08, 00:23
#5

Om ja inte minns helt fel så kan dom även yngla av sig om de är upp till 6gånger efter dom träffat en hane då de sparar mjölke!

Tycker de övriga har fått med allt du behöver men skulle du vilja skilja ynglerna. Åt för maximera överlevnad rekomenderar jag ett eget kar till dom de behöver inte va stort alls då de i regel bara ska vara där några veckor! Men annars kör på som du gör verkar vara en kanon uppsättning! Hoppas ni kommer få mycket glädje av denna underbara hobby!

Upp till toppen
Annons: