Annons:
Etikettakvarium-och-fiskar
Läst 131 ggr
fluffis
2021-07-17, 16:19

Kommer inte överens?

I mitt ena akvarium, 180-liters, har jag fått problem. Där bor ca 13 trebandspansarmalar, neritinasnäckor, tre kvarvarande kopparbarbshonor, fem siamesiska algätare och en riddargobi ( den minsta har dött). Innan algätarnas tid så regerade de två riddargobisarna som fanns där då. Nu har jag dock inte sett riddargobin på jättelänge. Antingen så mobbar de siamesiska algätarna henne eller så tycker hon kanske de är jättejobbiga eftersom de är stimmiga.

Det känns inte riktigt som att riddargobi och algätare funkar ihop. Jag har funderat dels på att skaffa ett nytt tillfälligt avlångt ca 80-litersakvarium (som i förlängningen ska ersätta mitt 60-liters halvmåneakvarium) att ha riddargobin (+ en ny artkompis) i. Alternativet är att sälja de siamesiska algätarna och på nytt låta riddare regera 180-litersakvariet. I så fall funderar jag på om det går att skaffa otocinclus istället som rengörare eller om de är för små och blir riddarnas byten.

Som det är nu känns det inte riktigt bra. Vad tycker ni?

Annons:
Draknästets_Reptiler
2021-07-18, 12:09
#1

#0: Det låter bättre att ha Riddargobi i det mindre isf. Låt dem vara ensam där, kanske med något mindre stim rasbora eller tetra och några snäckor som städare

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Upp till toppen
Annons: