Etikettförlossning-bb-barnkammare
Läst 743 ggr
M.Gustafssons
2020-01-17, 08:06

Yngeldags

Hej! Undrar om någon vet om det börjar bli dags för min hona att få yngel. Isåfall ungefär hur lång tid hon har kvar.

Lillyrod
2020-01-17, 09:30
#1

Det går inte att säga exakt när en fisk ska yngla. Det är så individuellt. De flesta får en nästan 90 graders vinkel där fram men det finns de som det knappt syns på. Många honor gömmer sig. När de börjar fara upp och ner längs rutorna som att de vill ut är det nära 😊

PeG
PeG 
2020-01-17, 12:25
#2

Helt säker blir du när du ser yngel i akvariet. Jag har haft Guppy honor som varit mindre än den på bilden som släppt enstaka yngel och andra som ser ut som att de ska spricka och släpper en större kull. Eftersom yngelkassar och liknande inte bör användas för det ingen praktisk skillnad även om det förstås är spännande att se sina första killar av yngel. Håll utkik i akvariet. Det kan ske vilken dag som helst men var också beredd på att det kan vara långt kvar.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Draknästets_Reptiler
2020-01-17, 13:33
#3

Det kan vara på gång, och det kan vara nån/några veckor kvar. Mina honor har blivit helt fyrkantiga om magen när det har varit dags att yngla. Men de har oftast släppt ganska stora kullar.

Sätt henne bara inte i en yngelkasse, det blir bara stresspåslag för honan och hon kan släppa ynglen i förtid. Låt henne föda  i akvariumet, det mår hon bäst av.

VENI VIDI VICI

molam
2020-01-20, 10:29
#4

När det är nära så blir magen alldeles fyrkantig, då kan du räkna med att bebbar kommer inom den närmsta veckan, men det är svårt astt säga när det är dags oavsett hur fisken ser ut =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Upp till toppen