Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Juwel Rio 180 l?

2020-07-29 16:59 #0 av: fluffis

Jag har planer på att byta ut mitt 126 l Eheim- akvarium mot ett lite större. Tänker mig runt 180 liter eftersom det skulle få plats på samma skänk. Har funderat på Eheim igen men sen fick jag upp ögonen för Juwel Rio. Många måste ju gilla det eftersom det är populärt? Är lamporna bra? Filtret har jag redan en plan för efter att ha sett "pimp my filter" på Youtube :)

Anmäl
2020-07-29 17:08 #1 av: 5ara

Jag har två Rio 240 och ett Lido 120. Tycker dom är väldigt prisvärda och jag gillar belysningen. Karen är så pass nya att det är LED i samtliga. Vet inte om det är ett nyare med LED eller ett äldre med T5/T8 du funderar på.

Den nackdelen som finns, enligt mig, är att flödet i pumpen är en aning klent men den går lätt att byta ut. Varför man skulle pimpa filtret förstår jag mig inte på. Det är toppen i originalutförande:)

Anmäl
2020-07-29 19:57 #2 av: fluffis

För min del blir det sannolikt ett nytt. Hittade ett begagnat på blocket men det hade bänk och fel färg.
Vad innebär day resp nature med ljuset?

Snubben i pimp my filter vill ha biofilter i botten och han vill vända på svamparna så att den grövsta är först och sist den finaste. https://youtu.be/aFXsFNApU-U

Anmäl
2020-07-29 20:13 #3 av: 5ara

Ja, jag har sett den tidigare och kan inte förstå varför man ska krångla till det när filtret redan fungerar riktigt bra. Jag hade nästan 100 scalarer i ett 240-liters utan tillstymmelse till problem med filtreringen så jag förstår inte varför bara. Att vadden ligger överst tycker jag är riktigt bra; den är jättelätt att byta och tack vare att den samlar upp så mycket skräp räcker det med att rengöra filtersvamparna med samma intervall som för ett större ytterfilter. Men det här är så klart bara min personliga åsikt.

De två rören har olika färg på ljuset. Day är på 9000K och Nature på 6500K. Tycker de ger ett bra ljus :)

Anmäl
2020-07-30 16:12 #4 av: Draknästets_Reptiler

Juwelakvariumen är riktgt bra och snygga :) Har just nu bara ett Juwel trigon 350, men har haft 2 stycken Juwel Rio 240.

Filtreringen är riktigt bra faktiskt. Jag hade vanliga T5 lysrör, i alla Juwelkaren men jag konverterade  till LED

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-08-01 21:56 #5 av: fluffis

Tack för inputen! Angående filtret så har jag gjort en egen variant baserat på olika åsikter, bland annat så har jag lagt det fina filtret överst så kan jag byta det lite oftare och låta de andra ligga i en längre tid :)

Det blev ett inköp av ett Juwel Rio 180 liter häromdagen och jag har haft bråda dagar med bytet :) Tänkte jag skulle göra en tråd om det.

Anmäl
2020-08-01 22:38 #6 av: 5ara

Åh, vad kul att starta ett nytt kar! Gör gärna en tråd om det :)

Anmäl