Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Räkor, snäckor, amfibier m.fl

Red onion

2020-07-29 16:53 #0 av: fluffis

Jag såg vad jag tror är Red onion-snäckor, Neritina semiconica, på Zoogiganten i Lomma. Har inte hört/läst så mycket om dem. Är de vanliga/ovanliga? Är de att betrakta som zebrasnäckor vad gäller skötsel och att de inte förökar sig i sötvatten? Lite sugen blev jag (som vanligt, haha) :)

Anmäl
2020-07-29 17:12 #1 av: 5ara

Ja, de är fina tycker jag! De är som zebrasnäckor; lägger vita ägg överallt som det inte blir något av i sötvatten. Min uppfattning är att de är vanliga och de finns även med i vårt snäcklexikon:

https://akvariefisk.ifokus.se/articles/590c27adce12c440ab000da0-snacklexikon

Anmäl
2020-07-29 19:38 #2 av: fluffis

Tack för infon! Det blir kanske sådana :) Gillar lexikonen som finns här!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.