Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Auktioner / träffar / aktiviteter

Olika medlemmar, Geografisk närhet.

2020-07-22 17:06 #0 av: Draknästets_Reptiler

Vi har fått önskemål om vi inte kan lägga upp en tråd där man kan kolla var i Sverige våra medlemmar bor. Vilka län håller ni till i. Och vad har ni för fiskar.

Det kan vara bra att veta vilka län andra befinner sig i. Vissa orter och städer har väldigt dåligt utbud på fisk och växter. och det som finns kostar skjortan oftast. Viss är det bra att gynna de lokala butikerna . Och de flesta kan ta hem det mesta om det finns hos leverantörena.

Men ibland är det bättre att handla från privatpersoner, och det gäller ganska många av de olika fiskarna, främst levandefödare och vissa ciklider.

Därför tror jag denna tråd kanske kan var till hjälp och nytta för några av våra medlemmar :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-07-22 17:08 #1 av: Draknästets_Reptiler

Jag bor i Västernorrland, i Medelpad. Vi har en jättebra Arkenbutik på hemmaplan och även en 8 mil söderut.

Själv har jag :

*Malawiciklider
*Sydamerikanska ciklider

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-07-22 22:40 #2 av: Ellrose

Jag bor i Gävleborg i Gävle. Jag har just nu inga fiskar planerar att skaffa, gata för länge sen. Just nu har jag bara en hel drös hamstrar då jag är uppfödare. 🙂

Vi har ett par djuraffärer här, Arken zoo (Valbo), Gävleborgs zoo (Gävle), Söders Zoo (Gävle) dom tar alla hem fisk om man söker. 🙂

Sen finns det ett par runt om dom odlar /avlar på fisk, 🙂

Anmäl
2020-07-23 09:48 #3 av: 5ara

Jag bor i norra Småland; närmare bestämt strax utanför Huskvarna/Jönköping.

Här i stan finns två butiker som säljer akvariedjur och jag upplever att båda dessa har ett ganska bra utbud.

I mina kar bor det en del sydamerikanskt; huvudrollen kan man nog säga att mina scalarer har och jag drar upp några yngel från dessa emellanåt. Utöver scalarerna är det ett par olika sorters pansarmalar, ancistrus, Neritina-snäckor, odessabarber och siamesiska algätare. Jag har även ett kar med räkor (caridina cantonensis blue bolt) och ett annat under uppstart där det är tänkt att det ska gå kardinalräkor (caridina Dennerle) och elefantsnäckor.

Anmäl
2020-07-23 10:35 #4 av: TccT

Gävleborg

Anmäl
2020-07-23 12:35 #5 av: Nephi

Jag bor i Örebro,Närke

Vi har 4 butiker som säljer fisk (som jag vet, kan säkert finnas någon jag missat)
2 akvariebutiker, en med litet utbud och en med stort utbud, en djuraffär med helt ok akvarieavdelning, samt en Arken Zoo som jag ställer mig tveksam till att köpa fisk från men som har mycket olika fina växter.

Här hemma finns just nu räkor av sorterna körsbär och CR.

Anmäl
2020-07-23 15:52 #6 av: Xseros

Bor i Jönköpings kommun

Finns två butiker med fiskar, Rilo zoo med bra fiskutbud och Djurbutikerna.se där jag upplever att akvariedelen är väldigt sunkig, tex. var inte många växter märkta, några akvarium var släckta och det luktade oerhört konstigt. de har dock ofta mer ovanliga fiskar. Kvalité varierande

Anmäl
2020-07-24 22:45 #7 av: fluffis

Jag heter Maria och bor i södra Skåne. Jag är lyckligt lottad med flera zoobutiker i närheten. Jag har två akvarier med kopparbarber, galaxyrasbora, olika snäckor och är för närvarande översållad av körsbärsräkor. Någon som är sugen? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.