Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Läker fenor?

2020-07-16 11:42 #0 av: Xseros

En av mina Torpedbarber har blivit jagad väldigt frekvent och upptäckte härom dagen att dens skjärtfena var helt förstörd. Både Torpedbarben och Purpurhuvudsbarben som jagat har saknat stim (finns dock stim nu). Kommer torpedbarbens fena att läka eller är det bättre att avliva den? Torpedbarben har tidigare mest legat på filtret men sedan nya fiskar har kommit har den då och då simmat fritt

Anmäl
2020-07-16 11:47 #1 av: Lillyrod

Det beror på hur sönderbiten den är. Om det bara är själva fenan kan den läka men är det in på själva basen är det tveksamt. Det finns risk för svamp också på skadade fenor så det får man hålla koll på. 

Barber kan vara lite elaka mot både sina egna och andra arter.


Anmäl
2020-07-16 12:31 #2 av: Xseros

basen verkar inte vara skadad, hur lång tid skulle det ta för den att läka förutsatt att Torpedbarben inte blir jagad mer?

Anmäl
2020-07-16 12:49 #3 av: Lillyrod

Det är nog individuellt så det går inte att svara på tyvärr.


Anmäl
2020-07-16 13:34 #4 av: Xseros

ok tack för svar

Anmäl
2020-07-16 13:36 #5 av: Draknästets_Reptiler

Får den gå ifred, så kommer, förmodligen, fenan/fenorna läka förr eller senare. Om , som sagt, fenbasen är oskadad.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.