Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Växter

Vad händer med vattenpesten?

2020-07-14 11:16 #0 av: Nephi

Kom hem till mamma idag och vattenpesten är rödbrun, vad händer med den?? Den fick ett kolsyravatten bad innan den flyttade in då vi inte vill ha i snäckor, är det vad som orsakat det? Övriga växter ser fina ut

Anmäl
2020-07-14 11:27 #1 av: Lillyrod

Det ser ju ut som om den ruttnar. Är den mjuk och äcklig också eller är det bara färgen? Det kan ju vara kolsyrabadet den inte gillade.

Vattenpest ska ju vara en väldigt enkel växt men jag har aldrig kunnat ha den. Den dör alltid hos mej så tyvärr har jag inga expertråd.


Anmäl
2020-07-14 11:33 #2 av: Nephi

Den är mjuk äcklig och trillar isär så fort man petar på den, så mot soporna 🤢

Anmäl
2020-07-14 11:34 #3 av: Lillyrod

Ja då dör den ju tyvärr. Himla otur.

Om du nyper av de topparna som fortfarande är gröna och planterar dem så kanske de kan klara sig. Det är värt att testa.


Anmäl
2020-07-14 11:45 #4 av: 5ara

Vissa av växterna som jag har kolsyrabadat har reagerat på liknande sätt men de har hämtat sig efter ett tag. Släng det som ruttnat och spara det som ser fräscht ut. Hos mig har det tagit sig så småningom:)

Anmäl
2020-07-14 11:55 #5 av: OlleA

Vattenpest är en enkel växt om vattnet är bra, men mycket känslig för kemikalier och andra tillsatser. Ofta dör den när man tillsätter t ex salt eller fiskmediciner. Tydligen tål den inte kolsyrabad heller.

Olle

Anmäl
2020-07-14 12:46 #6 av: Draknästets_Reptiler

Vattenpest är väl inte så förtjust i värme heller. Jag har haft vattenpest i två akvarium för många år sedan. I det ena hade jag 28 grader och i det andra hade jag  22-23 grader. Där jag hade 28 grader tynade den bort, blev ful och äckligt mjuk. I det andra växte den som bara den och tog snabbt över karet.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-07-14 12:49 #7 av: Nephi

Hmm, kanske värme är en bidragande faktor då speciellt om den var svagare efter kolsyrebadetFunderar Har faktiskt ingen aning om hur varmt det är i det akvariet, dags att införskaffa termometer! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.