Labyrintfisk

Guldgurami

2020-06-28 20:36 #0 av: Millis81

Jag har 6 guldgurami, har funkat fint som grupp men den största honan har blivit bitchig mot alla. Samt att hon och hanen slåss!
Är ett kar på 180l. Hon är på och jagar 2 andra också, en hona och en hane. Men den mest underlägsna honan rör hon inte alls. Nån som har något tips på hur jag ska lösa detta gnabbet? 😊

Anmäl
2020-06-29 10:49 #1 av: 5ara

Jag hade ett gurami-par (en guldgurami och en blå gurami) i början av uppstarten av mitt första akvarium. Hanen började jaga flera fiskar i karet så han och honan fick flytta. Detta innebär att jag inte vet hur man löser det och min uppfattning är att guramis kan vara lite svåra på så vis...

Anmäl
2020-06-29 11:24 #2 av: Rovfisk

Gurami överlag kan vara lite tjafsiga, både sinsimellan och även mot andra. Jag har aldrig haft dem i grupp, utan de har alltid gått i par hos mig när jag har haft dem. Vad jag skulle göra är att behålla ett par och sälja/skänka bort resten, om du inte har andra akvarium att kunna flytta dem till.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.