Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Övriga ciklider

Könsskilland mellan fjärilsciklider

2020-06-16 11:11 #0 av: Ramspe

Hej, jag har ett par av blå fjärilsciklider som jag har haft nu i tre veckor. En är nästan dubbelt så stor som den andra och jagar bort den hela tiden. Så fort den lilla är framme i akvariet så kommer den stora pch schasar iväg den. Jag tänker att det beror på att de är av olika kön men jag vet inte riktigt skillanden. Är det nån som vet?

Anmäl
2020-06-16 11:13 #1 av: Ramspe

Den lilla

Anmäl
2020-06-16 19:27 #2 av: 5ara

Väldigt fina fiskar! Utifrån de bilderna kan jag dock inte se vilket kön de har. Hoppas att någon annan kan.

Anmäl
2020-06-16 19:33 #3 av: Lillyrod

Nej det är svårt att se. Man behöver ett foto från närmare håll. Om jag skulle ge mej på en vild gissning och då enbart gå på färgerna så är det två hanar. Honan brukar ha en rosafärgad buk har jag för mej.


Anmäl
2020-06-17 10:47 #4 av: Ramspe

Ska se om jag lyckas få bättre bilder, har också hört att honorna ska ha rosa mage, fast det gäller mer de vanliga fjärilscikliderna. Om det är så att det är två hanar, gör det då att sen ena är dominant och bestämmer över den andra. Båda får mat och de har inte skadat varandra än.

Anmäl
2020-06-20 16:47 #5 av: Draknästets_Reptiler

Jättesvårt att se kön utifrån bilderna. Vore bra om du kunde ta bättre bilder, där man dessutom kan se Ryggfenan.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-07-02 23:12 #6 av: Ramspe

Jag försöker om och om igen med bilder men de är riktigt skygga för mobilen. Har någon några tips för hur man ska ta bra bilder på skygga fiskar. Den stora har faktiskt mer lila mage än den lilla och den lilla har lite mer färgvariation. Skulle det kunna vara så att jag har fått en riktigt stor hona och en riktigt liten hane. Kan även tillägga att den lilla har börjat stå på sig mer och börjar ta åt sig lite revir.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.