Levandefödare

Dräktig guppy

2020-02-24 15:00 #0 av: Es.99

Undrar lite om när min guppy hona på ett ungefär ska föda, jag ska åka bort om en vecka och min okunniga mamma ska ta hand om mitt akvarium. Jag vill helst inte ha henne i ett yngelkar innan hon föder så hon slipper att vara där i onödan. Jag vill heller inte att hon ska föda öppet i akvariumet då jag inte vill ha massa småyngel som gömmer sig.

Anmäl
2020-02-24 16:13 #1 av: Lillyrod

Det går aldrig att säga säkert när en hona ska yngla. Den här är ganska rund så jag tror inte det dröjer så länge till men som sagt när kan ingen säga. 

Det absolut bästa är att bara låta henne vara. Att flytta en hona som ska till att yngla är väldigt stressande för dem.


Anmäl
2020-02-24 21:51 #2 av: PeG

Om du med yngelkar menar ett mindre akvarium med en massa växter och bra gömställen och du vill ha en massa guppys så kan nu vara en bra tid att flytta på henne. Använd gärna vatten från det större akvariet så att förändringen för honan blir så liten som möjligt.

Anmäl
2020-02-24 22:15 #3 av: Draknästets_Reptiler

Hon mår bäst av att få föda i akvariumet där hon bor. Med mindre du , precis som PeG skriver, har ett "riktigt" yngelakvarium och inte en yngelbox.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.