Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Fråga om torv

2020-02-22 11:11 #0 av: Fislisa

Hej
Har köpt Black Peat Pearls som jag tänkt lägga i ytterfiltret. Jag vet dock inte hur mycket jag ska lägga i.
Det är en fx5a och karet är 1000L.
Målrt är att sänka ph en aning. Ligger på strax över 7 nu och vill hamna strax under
Någon som vet?

Mvh

Anmäl
2020-02-22 11:35 #1 av: Cecilia.S

Har inte hört talas om Black Peat Pearls tidigare. Verkar inte finnas särskilt mycket instruktioner på nätet heller, men undrar om det inte borde finnas en tabell eller liknande på baksidan av förpackningen? Det brukar finnas :)

Verkar även som att du kommer få lite svartvatten-effekt av den.

Anmäl
2020-02-22 11:57 #2 av: Fislisa

Det står tyvärr ingenting på förpackningen 🙄
Ja precis, vill ha lite mörkare vatten också 👍

Anmäl
2020-02-22 12:08 #3 av: 5ara

Om jag fattat rätt är det små bollar av torv. I så fall kanske det inte är så konstigt att det inte finns någon tabell eller liknande. Hur mycket pH ändras beror på vad det är från början och hur stort karet är samt vilket KH man har. Det enda du kan göra är att mäta och om du vill sänka pH ytterligare lägger du i mer. Sen är det också så att torven slutar verka efter ett tag, den försurande effekten avtar, och då behöver den bytas ut...

För diskusarnas skull tror jag att ett pH strax över 7 funkar bra. Tror det snarare är över 8 som det kan bli problem med att odla ifall det är vad ni vill. Vad har de gått i för vatten tidigare?

Anmäl
2020-02-23 12:29 #4 av: Rovfisk

Jag har ingen erfarenhet av just torv för att få svartvatten. Däremot så har jag använt mangroverötter, alkottar och eklöv för att få ner Ph.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.