Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Nybörjarhörnan

Kön på platy

2020-02-20 22:22 #0 av: Collebolle

1) Då vi nu har börjat få för mycket yngel i ena karet försöker vi nu separera dom lite.. (skulle vara bara hanar enligt zoo affären 😂 ). Har inte haft fiskar på länge, så inte så inne på hur det ser ut men lyckades könsbestämma dom flesta. Nu är där en kvar som , det hjälper inte att fenorna är nästintill genomskinliga.
2) I han karet nu så är där vissa av dom som blivit flyttade som simmar in och fastnar bakom pumpen... På 2 veckor så har redan 1 gått bort och hann rädda 1 idag. Har ett Eheim pickup 60, finns det något sätt att täppa till eller göra mellanrummet större så dom inte fastnar? Hade ett ciano cf80 stone i förra så dom är ju inte vana vid ett sånt 😒.

Anmäl
2020-02-20 22:41 #1 av: Rovfisk

Den som visas på bilden är en hona.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2020-02-20 22:52 #2 av: My5665

#1 Sa så är det hona. Tänk bara på att mollys kan byta kön. 

Anmäl
2020-02-20 23:38 #3 av: Collebolle

Toppen, det va det vi gissade på 😃. Kan platys också byta kön? Om nån runt Malmö är sugen på platy yngel så är det bara att komma och hämta 😂. Olika storlekar och färger, mest orange wagtail och vit dalmatin.

Anmäl
2020-02-21 05:59 #5 av: Lillyrod

Jag har aldrig hört att Molly kan byta kön? Svärdbärare däremot kan utveckla svärd väldigt sent.


Anmäl
2020-02-21 09:37 #6 av: Rovfisk

Om du inte vill ha massa yngel och inte för iväg dem, köp ett gäng tetror. De är yngeltjuvar utan dess like ;)

Platy är (precis som guppy) förrådsruvare, de kan alltså få upp till 3 kullar på en befruktning.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl