Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare

Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Förlossning /BB/ barnkammare

Dräktigt yngel?!

2020-02-12 21:01 #0 av: Es.99

Okej så jag la i mina guppy yngel för ett par veckor sedan. Den på bilden är ca. 3 månader gammal.
Så min första fråga är om en guppy vid sådan ålder ens kan få yngel?
Och isåfall skadas honan vid förlossningen?

Anmäl
2020-02-12 21:18 #1 av: Lillyrod

Om det finns båda könen av levandefödare i ett akvarium så är de konstant med rom eller hur man ska säga. Jag tror att din hona är lite äldre än 3 månader men det har inte så stor betydelse. 

Om det händer något när de ynglar, vilket är sällsynt, så beror det inte på ålder Glad


Anmäl
2020-02-12 22:08 #2 av: 5ara

Ja, jag skulle säga att det är stor chans att din hona bär på befruktad rom. Det finns givetvis individuella skillnader men en studie jag läste visade på att honor blir könsmogna efter 54 dygn. Den handlade om guppies som planterades ut för att bekämpa myggor. En guppy-sida sa 74 dygn och i forum, på engelska och svenska, så uppges i regel 2-3 månader för honor.

Anmäl
2020-02-13 15:18 #3 av: Rovfisk

Det är inte omöjligt om det även finns hannar i karet.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.