Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar

Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Sjuk kardinaltetra

2020-02-10 19:13 #0 av: Es.99

Skulle behöva hjälp med vad jag ska göra med en av mina kardinaltetror. Är det någon som vet vad det skulle kunna vara för fel på den? Den har varit så hela dagen och är lite typ ”större” runt magen än vad de andra är. Jag har ingen ektozonsalt hemma så jag kan inte använda det. Några tips på vad jag kan göra?

Anmäl
2020-02-10 19:59 #1 av: 5ara

Så tråkigt att fisken inte mår bra!

Hur ser fjällen ut på fisken? Står de utåt eller ligger de tätt ut med kroppen som de brukar?

Anmäl
2020-02-10 20:33 #2 av: Cecilia.S

Åh nej Ledsen

Tyvärr kan kardinaltetror vara rätt så känsliga ibland. Det skulle kunna vara förstoppning, i så fall kan kokta och skalade gröna ärtor hjälpa mot det. Ser även att den har börjat tappa färg vilket inte brukar vara ett särskilt gott tecken.

Hur länge sen var det du gjorde ett vattenbyte? Hur stort var det?

Anmäl
2020-02-10 21:13 #3 av: Es.99

Kollade till den förut och då hade den väldigt få livstecken, så jag och min dotter fick ha en liten begravning för den då jag visste att den absolut inte skulle klara sig. Usch så hemskt och hon var så ledsen:(

Anmäl
2020-02-10 21:31 #4 av: Ancitrus

Det är tråkigt när det händer.. Men tyvärr så händer det..!

Anmäl
2020-02-10 21:41 #5 av: 5ara

#3 Ja, den såg verkligen inte pigg ut. Väldigt tråkigt ändå förstås och särskilt som din dotter tog det så hårt... Hoppas att hon kommer över det relativt snabbt.

Anmäl
2020-02-11 07:14 #6 av: Cecilia.S

Beklagar Blomma Ni gjorde rätt i att avsluta dess lidande. Tyvärr är det inte allt för ofta som kardinaltetror överlever efter att ha varit så pass illa därann som på bilden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.