Berättelser

Fiskhållning utomlands

2020-01-24 21:06 #0 av: piggelina123

Kom att tänka på, när jag var ute och reste förra året, hamnade jag på en fiskodling vars vattenbyte system var inbyggt i ett naturligt vattenfall som rann genom anläggningen. Gillade det jag såg, ända tills jag gick förbi deras prydnad, ett akvarium som var ingjutet i vattenfallet. Där i bodde en fisk som var kanske 50 cm lång, men akvariet var bara 40 cm långt.

Fisken stod på diagonalen av akvariet för att rymmas och kunde inte röra sig ens 5 cm. Det var de ledsnaste fiskögon jag någonsin sett.

Vad för fiskhållning har ni sett utomlands?

Anmäl
2020-01-24 21:13 #1 av: Lillyrod

Vilket land var det du besökte? De flesta länder har inget skydd för fiskar överhuvudtaget. Man får väl vara glad över att de finns med i djurskyddslagen här.


Anmäl
2020-01-24 21:16 #2 av: piggelina123

Det var på Madeira.

Anmäl
2020-01-24 23:51 #3 av: Draknästets_Reptiler

Fiskhållningen utanför norden är under all kritik skulle jag vilja säga. De har inte samma djurskyddslagar och regler som vi har här uppe.

Kollade på en video på youtube för nåt år sedan. Det var en Arowana, större modell. Den var väl kring 50-60 cm skulle jag tippa på. Den gick i ett akvarium där det endast var vatten och pump, tillsammans med andra lika stora fiskar.

Tror det var i USA, men är lite osäker där

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-01-25 11:47 #4 av: PeG

Fiskhållningen är annorlunda än här. Ibland som i de exempel som givits i den här tråden är det uppenbart inte bra. Jag har också sett framförallt levandefödare som vinster i lotterier på tivoli. Vinsten är tex en liten svärdbärare eller platy i en liten plastpåse. Många av dessa hamnar sedan i ett större glas eller en liten burk där de sedan lever ett kort liv.

I andra fall är det mindre uppenbart.

Anmäl
2020-01-25 11:57 #5 av: 5ara

Hu, vilka historier! Jag har varit en del utomlands men kan inte komma på att jag stött på något liknande som det ni berättar om. Antagligen har jag bara missat det. Mitt intresse för akvariefiskar är ganska nytt så konstigheter har säkert funnits där men jag har inte tänkt på det. När jag tog dykcertifikat, och när jag har dykt efter det, så har jag givetvis sett massa fisk men de var ju så klart i det vilda...

Anmäl
2020-01-25 19:06 #6 av: Cecilia.S

Usch så hemskt :(

Har sett liknande men på YouTube. Den var helt enorm och bodde i källaren hos en kille, kunde inte vända sig och hade inte kunnat det på flera år. Dom gånger som den försökte skadade den sig, så den hade ärr över hela kroppen. Under videons gång blev den räddad och flyttades till ett akvarium på flera tusen liter Kramas

Anmäl
2020-01-25 19:11 #7 av: PeG

I USA är det också relativt vanligt förekommande att man håller påfågelciklider ensamma som husdjur där de umgås och leker med sina ägare. Oftast i stora akvarier så det är inte uppenbart att de lider av det även om det är ovanligt här att de en ciklid rulla runt eller bolla med en pingisboll.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.