Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Inredning (Stenar, rötter mm)

Slem

2020-01-10 17:34 #0 av: M.Gustafssons

Mina zebrasnäckor har antagligen lagt slem överallt. Hur får jag väck det smidigast? Eller hur utvecklar det sig?

Anmäl
2020-01-10 17:52 #1 av: M.Gustafssons

Jag har yngel där i med och undrar hur det påverkar dom...

Anmäl
2020-01-10 19:04 #2 av: Lillyrod

Det blir inte slem efter snäckor. Det där är förmodligen matrester eller dylikt som börjat mögla. 

Du bör nog ta bort det för det påverkar vattenvärdena ganska rejält.


Anmäl
2020-01-11 09:58 #3 av: Draknästets_Reptiler

Som ovanstående skriver, snäckor lämnar inget slem. Tänkte först att det kunde vara cellulosa från rötter, men såg sedan att det ligger på botten. Förmodligen möglig mat, ta bort det så inte vattenvärdena går åt skogen för dig.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-01-14 08:42 #4 av: M.Gustafssons

Jag har nu tvättat allt i akvariumet, men efter nån dag så om allt tillbaks igen. Är som ett vitt skägg. 😕 Vad kan jag göra och vad beror det på? Har gjort allt rätt, då mitt första akvarium inte är sådant. Skillnaden är bara stenen och pumpen typ.

Anmäl
2020-01-14 17:21 #5 av: Lillyrod

Om du har tvättat allt i karet så har du förmodligen tagit bort alla de goda bakterierna också. Det är de som ska hjälpa till att bryta ner sådant som t ex blir kvar på botten. 

Jag gissar fortfarande på att det är något som möglar. Försök att få bort bara det utan att göra alltför rent i övriga karet. 

Kanske en skvätt vattenberedningsmedel kan hjälpa också.


Anmäl
2020-01-15 06:48 #6 av: PeG

Om det inte är matrester så har du antagligen något annat i akvariet som släpper ifrån sig något.
Färgglatt grus kan ställa till det ibland men jag har aldrig hört talas om att det skulle innehålla något som möglar eller tex cellulosa. Jag antar att det är avsett för akvariebruk. Har du något annat i akvariet som skulle kunna släppa ifrån sig något?

Anmäl
2020-01-15 09:49 #7 av: Cecilia.S

Gissar också på att det kanske är någonting som läcker i akvariet, frågan är väl egentligen vad det kan vara. Möjligtvis gruset (färgat grus är känt för att spöka med läckage i vattnet), eller om du har plastdekorationer i vattnet? Jag har varit med om liknande hos en bekant som hade mycket konstgjord dekor, en dålig vattencirkulation och oregelbundna vattenbyten i sitt akvarium. Hur ser akvariet ut för övrigt, hur ofta gör du vattenbyten och hur stora är dom?

Testa att rikta flödet från pumpen neråt botten så att det blir lite mer cirkulation där. Kanske även öka flödet något om du har möjlighet till det och ev. fiskar inte påverkas negativt av det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.