Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Artbeskrivningar?

2020-01-10 13:34 #0 av: johandenver

Hej,

Jag har precis kört igång ett 190l akvarium så om några veckor/månad börjar det bli dags att köpa lite invånare. Saken är den att jag skulle vilja göra läxan lite bättre denna gången än sist jag hade fiskar, för 10-15 år sedan. Dvs läsa på och välja arter lite smartare. Jag har hittat en del artbeskrivningar på denna sidan och en del på zoopet men finns det några andra bra ställe på nätet som kan rekommenderas för artbeskrivningar?

Anmäl
2020-01-10 13:43 #1 av: Draknästets_Reptiler

Du kan släppa i nån fisk i karet redaan nu, som kan "bajsa in" akvariumet. Det händer inte så mycket om det bara är vatten och växter i karet.

Det finns ju flera olika forum på nätet och även på FB där man kan läsa artbeskrivningar. Zoopet är väl egentligen den bästa när det kommer till sällskapsakvarium. Man måste bara tänka där att de är lite väl generös med akvarievolymen.

Annars så kan du söka efter en specifik art på nätet.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2020-01-10 14:39 #2 av: johandenver

Tack, jag tänkte köra iväg och köpa ett gäng växter imorgon så man kanske kan plocka med sig någon fisk också :-)

Har du något förslag på en bra art som kolonisatör av burken?

Anmäl
2020-01-10 16:09 #3 av: Draknästets_Reptiler

#2 det beror ju mycket på vad du själv vill ha i burken. men någon billig levandefödare eller annan lättsam fisk som du kan skaffa till en början.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.