Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter

Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Växter

Snäckor och växter

2019-12-12 20:21 #0 av: Emisch

Gjorde ett saltvattenbad till växterna för att bli av med snäckor, då jag har en invasion av snäckor (troligtvis orsakat av missen att ge "semestermat" som jag blev rekommenderad av butik och som jag inte gör om igen). Men... Nu ser det ut så här (se bild)! Vad gick fel? Lär mig ständigt!

Anmäl
2019-12-13 09:48 #1 av: PeG

Snäckor gör ingen skada i ditt akvarium. Om du matar måttligt så kommer de att finnas i begränsat antal. Jag har gärna mina kvar.

Min erfarenhet är att utöver att tillsätta kemikalier till hela akvariet vilket också är giftigt för många andra organismer så är den bästa bekämpningsmetoden att skaffa något som äter dem som tex Helenasnäckor eller vissa fiskarter.

Anmäl
2019-12-13 16:21 #2 av: Emisch

#PeG Det känns så tråkigt med växterna bara. Synintrycket blir sämre.

Anmäl
2019-12-14 11:18 #3 av: Rovfisk

Förmodligen tyckte inte växterna om saltbadet. Sen beror det på vilken temp, vilka fiskar och vilka förutsättninger dina växter har.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.