2019-10-27 21:21 #0 av: Maleficum

Skänker bort ett gammalt Fluval 404 ytterfilter. Det fungerar men skulle behöva "renoveras" lite för bästa funktion.

Har varken ork eller tid att leta upp och fixa reservdelarna som behövs om man vill rusta upp det lite (och är personligen inte så förtjust i fluvalfiltren men fick med detta med ett akvarium).

Eftersom det fortfarande fungerar känns det synd att bara slänga så tänkte se om någon kanske är intresserad att ta det och ge det en ny chans.

Skickar med själva filtermattorna men för övrigt är det tomt.

Det som kan behöva fixas är en ny drivmagnet (så det blir tystare då den som sitter i är rätt sliten, axeln är dock i rätt bra skick), nytt pumpkammarskydd (då ena knäppfästet gått av, det funkar dock fortfarande att "låsa" med det men är lite bökigt) och ny stoppventil då den verkar kärva lite efter man haft isär allt och ska få igång vattenflödet igen så man kan starta allt (man måste få den i exakt rätt läge för att få det att funka känns det som). De två senare delarna märker man ju mest av vid rengöring annars märks det inget problem med det.

Det finns att hämta i Bro (mellan Stockholm och Enköping) men kan, efter överenskommelse, ta med det till mina föräldrar i Norra Ängby för upphämtning där.