Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Pump - nödvändigt?

2019-10-23 14:18 #0 av: [Sommarsommar1]

Måste man ha pump i ett litet akvarium på ca 30L? Tänkte ha en kampfisk i. Har läst för ett par år sedan att man inte behöver använda pump om man byter vattnet några gånger i veckan.

Anmäl
2019-10-23 14:36 #1 av: [Hox]

Jag tycker att du borde ha en luftpump med ett skumfilter i minsta fall.
En liten luftpump med ett skumfiler kostar in många kronor.
Delvattenbyten bör du ändå göra

Anmäl
2019-10-23 14:51 #2 av: [Sommarsommar1]

Okej, tack!

Anmäl
2019-11-10 19:12 #3 av: blåros

Du kan ju ha bittenfilter om du inte vill ha ett filter som tar plats i akvariet. :)

Anmäl
2019-11-11 07:55 #4 av: PeG

Det är rätt att en pump och ett filter inte är ett krav i ett så litet akvarium men det kommer att bli väldigt mycket lättare om du har ett litet filter. Vattenbyten flera gånger i veckan kanske inte låter så jobbigt för ett litet akvarium men är i praktiken ofta svårt att upp upprätthålla.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.