Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (11) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Berättelser

Rovfisks akvarievärld #11

2019-09-13 12:30 #0 av: Rovfisk

Då jag nu börjar om på ny kula och den gamla tråden inte är riktigt aktuell längre, så startar jag en helt ny tråd.

Som det ser ut i dagsläget, så har jag endast ett akvarium kvar, och det är mitt stora på 630 liter. De flesta  invånare är borta, några är sålda och några har kastat in handuken, iom att det blev fruktansvärt varmt ute ett tag, och jag fick inte till temperaturen.

De som är kvar nu är:

*2 Chokladciklider. De blir kvar

*1 Zebra ciklid, hane. Han är såld och skall flytta nu i dagarna.

*1 Slöjancistrus, hane. han blir kvar

* 1 Gibbiceps. den blir också kvar.

När jag böärjar ribva så får de kvarvarande fiskarna bo i ett 100 liters med pump. Förutom gibbicepsen som får bo ensam i en ikeaback på 45 liter. Självklart med pump.

Ja, det är vad som händer här just nu. Vill ni veta mer, så är det bara att fråga :)

Min gamla tråd finns här, men den är, som sagt, inaktuell nu.

https://akvariefisk.ifokus.se/discussions/5cf4ed58ce12c408a7000382-rovfisks-akvarievarld-10?discussions-1

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-13 12:34 #1 av: Rovfisk

Kan inte direkt påstå att jag ser fram emot att ta itu med detta (se bild) Men samtidigt kliar det i fingrarna på mig att få sätta igång Skrattar

Allt i akvariumet kommer bytas ut, även sanden. Cyanon har tagit över mycket av botten.

Eventuellt har jag kanske tur och kan rädda några av de snabbväxande växterna och återanvända, men jag  kommer syna dem väldigt noga innan jag sätter ner dem i karet igen. Vill inte ha mer cyano när det startas om.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-13 13:20 #2 av: Rovfisk

Satt och tittade på karet nu, och våndades för att börja. Men en glädjande sak, ancistrushonan lever fortfarande, och hon såg riktigt rund  och välmående ut Kramas

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-13 14:19 #3 av: Cecilia.S

Hoppas att det går bra nu, ser fram emot fler uppdateringar FörlägenKramas

Anmäl
2019-09-13 17:59 #4 av: Rovfisk

Ska försöka tömma i helgen. Är sjukskriven pga utmattningssyndrom, så jag blir nog hemma åtminstone september ut.

Däremot funderar jag på en sak. jag kanske inte behöver ta ut allt bottensubstrat,  (har 150-200 kg sand i karet, så det känns lite halvjobbigt.) Men jag ska ju tömma det helt  det kanske borde fungera att slamma ur all cyano som ligger på botten, vispa runt i sanden så jag kommer åt det som även har satt sig längre ner i substratet. Efter det så kan det kanske få tå och torka ett tag, så resten av cyanon dör eller försvinner Funderar

Vad tror ni om det ?

Jag har inte mycket erfarenhet av cyano som har satt sig på ett såpass stort området som jag har nu.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-13 18:50 #5 av: 5ara

#4 åh fy, cyano som är så tröttsamt! Jag ”smittade” min systers akvarium med det. Visste inte att det fanns hos mig och gav henne ett gäng växter. Är cirka fem månader sedan och det är inte borta än, trots försök att städa bort så mycket som möjligt två gånger i veckan.

Om karet är tömt på djur kanske du kan köra en behandling med Blue Exit?

Klart att man helst inte vill behandla med sånt men om du är trött så kanske det kan göra det hela enklare. Tänkte särskilt eftersom du nämnde att du skulle vilja spara lite växter. På de jag gav min syster syntes det inget alls och de luktade inte cyano heller. Jag själv drabbades aldrig av något synligt utbrott heller så det verkar lite lurigt...

Anmäl
2019-09-13 20:27 #6 av: Lillyrod

Är karet tomt så håll det släckt. Även om någon bor där så kan du ha det tänt enbart när du matar och släckt för resten.

En stark pump riktad mot botten så vattnet cirkulerar ordentligt. Innan du gör detta så ta bort allt du ser manuellt. Släng hårt angripna växter eller annan inredning. 

Jag har provat de flesta medel och de hjälper inte. Däremot är det många akvarieinvånare som inte tål de olika medlen. Med manuell borttagning och ordentlig cirkulation ger cyano upp ganska fort. Lycka till!


Anmäl
2019-09-13 23:06 #7 av: Rovfisk

#5 Jag tycker inte riktigt om såpass starka kemikalier, så jag vill inte ta till det som första insats, förhoppningsvis så slipper jag ta till sådana åtgärder ;)

#6  Jag skall flytta fiskarna som skall vara kvar till ett mindre akvarium, där de skall få gå tills det är klart med stora karet. Då kan jag mata upp dem lite också :) har ett 110 liters komplett med pump och värmare som jag tänkte använda :) Gibbisen får dock vara i en plastback från Ikea under tiden jag fixar karet, självklart också där med pump. Dock kommer jag nog inte mata den överhuvudtaget, några dagar borde den kunna klara sig utan mat tycker jag :)

Så jag kan gott mörklägga hela karet, men jag skall ta bort all cyano jag ser manuellt. Kommer slamma ur alt som ligger synligt på botten innan jag tömmer helt.

Har kollat växterna nu i kväll, och jag tror att jag kanske kan klara av att rädda en del av dem faktiskt, men de kommer hamna i en mörk balja med en cirkulationspump, det borde ju ta knäcken på cyanon, om jag har missat något av den :)

Rötterna vill jag inte göra mig av med ( har rötter för nästan 5000 kr. i karet Ledsenså ni förstår nog att jag inte gärna vill kasta dem Skämtar ), men de skall skrubbas och kokas innan de kommer ner i karet igen :) .

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-13 23:44 #8 av: 5ara

#7 förstår precis! Jag har inte heller vågat ge mig på något sådant. Det var med din ork i åtanke jag kom med förslaget. Hoppas verkligen du blir av med det och din plan låter bra tycker jag 🙂

Kanske ska förtydliga att jag hade cyano på ett blad som fastnat på filtermodulen strax ovanför vattenytan i mitt kar. Märkte det inte innan det dök upp hos min syster och jag letade noga hemma hos mig för att försöka lista ut var det kom ifrån.

Anmäl
2019-09-14 10:43 #9 av: Cecilia.S

Det låter som en genomtänkt och bra plan. Håller tummarna för att allt går din väg nu! Förlägen

Anmäl
2019-09-14 11:06 #10 av: Rovfisk

#8  Tack :) Orken är inte riktigt på topp, men jag älskar att pyssla med akvariumen och terrariumen,  det är min "lugnande medicin" (sa det till läkaren som ville skriva ut lugnande ;)  Han skakade på huvudet åt mig, men han skrev ut ifall jag behöver hämta ut ;) )

Jag har inte sett cyano på hornsärven alls, och det är ju isf helt underbart (skall kolla mer noga när jag plockar upp dem) Har väldigt mycket hornsärv, skulle nog kunna fylla upp ganska mycket av karet med den ;)

#9 Jo, jag har funderat och tänkt igenom senaste dagarna, hur jag smidigast kan få bort cyanon, utan att behöva tillsätta kemikalier i vattnet. Och har kommit fram till det jag skrev i #7

Detta området är mest utsatt, det har börjat krypa under sanden så här får jag slamma och vända sanden, sen slamma lite till innan jag mörklägger allt.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 11:55 #11 av: Maleficum

#10 Hornsärv sägs ju avge nåt ämne som cyano inte gillar så det kanske inte är så konstigt då att den inte blivit angripen! Glad Får göra hornsärvsoppa av hela karet så kanske cyanon dör ut av sig självt Skämtar

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-09-14 13:10 #12 av: 5ara

#10 om du inte känner dig stressad eller överväldigad av jobbet det innebär så finns ju ingen anledning att starta kemisk krigföring. Tror det blir jättebra! 🙂

Anmäl
2019-09-14 13:27 #13 av: Rovfisk

#11 Var lite så jag funderade. Jag har oerhörda mängder hornsärv i karet, skulle nog lätt kunna fylla upp hela botten, beroende på hur kort jag nyper ner dem Glad

#12 Nej jag känner mig inte stressad eller överväldigad över jobbet det kommer bli Glad Och jag kommer köra kemisk krigföring, om jag inte lyckas fixa till det på annat sett, men endast som en sista utväg :)

Jag har inte använt kemikalier (annat än växtgödning) de senaste 20 åren, och tänker inte börja nu, om jag inte absolut måste  Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 13:29 #14 av: Rovfisk

Hornsärv i parti och minut, kan lätt fylla akvariumet om jag klipper ner dem tillräckligt kort  Cool

Plantorna når upp till ytan och vissa lägger sig längs ytan, trots att de sitter i sanden. (Akvariumet är 70 cm på höjden Skämtar)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 13:31 #15 av: Rovfisk

Denna, också en snabbväxande, verkar inte heller vara drabbat av cyanon, och även den har jag mycket av. Kommer dock inte ihåg vad den heter.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 14:09 #16 av: Lillyrod

Ser ut som Hygrophila polysperma : )


Anmäl
2019-09-14 15:20 #17 av: Rovfisk

#16 Ja men så heter den ja Tummen upp Kan du kanske också svara på varför denna inte är drabbat av cyanon Förlägen

Inte för att jag är ledsen över det, snarare tvärt om. Men är nyfiken av naturen, så skulle vara jättekul att veta Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 15:32 #18 av: Lillyrod

Den är också extremt snabbväxande men jag vet inte om det har med det att göra. 

Den tillsammans med hornsärven utgör ett väldigt hot mot alger iallafall : )


Anmäl
2019-09-14 18:04 #19 av: Rovfisk

Jo, det kan jag tro. Blir att nypa av och sätta massor i karet av dem också. Kanske inte behöver greja så mycket med att torka ut och låta det stå tomt en längre tid.

Ska se om jag kanske vågar att ylla upp det direkt, när jag har fått bort allt synligt cyano. pch kanske rikta utblåset på ena pumpen neråt, eller fixa en cirkulationspump som jag kan placera nere vid botten.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 22:32 #20 av: Rovfisk

Nu finns det ingen väg tillbaka Galen Men fy f*n hur vattnet ser ut

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-14 23:21 #21 av: Rovfisk

Nu är det i stort sett helt tomt. Fick bort precis all cyano som låg på sanden.

Imorron skall jag ta ut det lilla vatten som finns kvar, sen blir det kanske fyllning imorron eftermiddag kväll, om allt går vägen och det inte kommer något ivägen för mina planer ;)

Fiskarna är placerade i ett mindre akvarium, växterna är sorterade de som var angripna av cyanon kastade jag helt enkelt bort, resten har jag doppat  ner (typ 3 sekunder) i utspätt klorin och sköäljt dem mycket noga. Nu ligger de mörkt i olika baljer och byttor med helt rent vatten.

Rötterna är kokade, avsköljda och ligger  i blöt :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 07:53 #22 av: usvead

#4 Tråkigt med sjukskrivningen. Krya, krya!

Ta det pö om pö med rengöringen så blir det bra i slutändan både för dig och karet.

Anmäl
2019-09-15 09:26 #23 av: Cecilia.S

Såg fram emot den här uppdateringen haha :)
Bra jobbat! Kan tänka mig att det var tungt att jobba med den blöta sanden, i jakten på cyanon, men du lyckades ju väldigt bra!

Anmäl
2019-09-15 11:39 #24 av: 5ara

#21 bra jobbat! Ser mycket lovande ut!!! 😀

Anmäl
2019-09-15 11:43 #25 av: Rovfisk

#22 Jo jag tar det ganskal lungt, fördelen är att jag inte tycker det är jobbigt eller stressigt att fixa med karet. Fast jag svor illa mellan varven när det inte gick som jag ville Förlägen

#23 Det kommer uppdatering, kanske redan ikväll Skrattar Jo sanden var en av anledningarna till att jag svor ganska illa när jag skulle vända och flytta på den Cool Tur jag har en make som "räddade" mig och tog över när m ina armar gick åt skogen ;) Han skulle skrapa bort algerna på framrutan också. Måste använda rakblad, och det vågar inte jag.

#24 Tack Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 12:17 #26 av: 5ara

Måste tillägga att det känns lugnande för mig att du klorindoppat även växterna som inte såg drabbade ut med tanke på hur det blev hos min syster. Antar att de hade sporer på sig för det tog inte många dagar innan det dök upp på dom och sen efter det dök det upp på gruset och så småningom fanns det överallt. I vårat fall var det i början på tillbakagång men när växterna kom igång sänkte de nitrathalten till nära noll och det var då cyanon fick fäste på allvar... tror att det även bidrog att vi har ett KH på 1-2 så numera har jag lite dolomitkalk i alla kar för att PH inte ska åka upp och ner och skapa ammoniumsvängningar som cyanon gillar. I de två kar jag startat upp efter det med lite kalk i har cyanon inte fått fäste. Samt att jag kollar så nitratnivån inte sjunker under ca tio.

Anmäl
2019-09-15 12:30 #27 av: Rovfisk

Nitratnivåerna kan vara en stor bov i dramat, mina har legat på nära noll ganska länge, eftersom jag har matat väldigt sparsamt då fiskarna och växterna inte har mått bra av temperatursvängningar, och då har maten blivit liggande. Med risk för nitrit och annat elände, därför jhar jag valt att mata mycket sparsamt.

Ska göra iordning karet nu, men innan nästa sommar skall jag införskaffa ett kylsystem för akvarium. Det är andra sommaren nu jag har förlorat väldigt mycket fisk, pga av höga temperaturer, som har lett till kraftiga temperatursvängningar då jag har gjort kalla vattenbyten för att få ner tempen under 30 grader.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 12:46 #28 av: 5ara

#27 om de varit nära noll skulle det ju kunna vara orsaken... Fy, vad tråkigt att tempen envisades med att vara så hög! Ett kylsystem borde dock göra en väldig skillnad i din situation.

Som sagt; hoppas verkligen du blir av med cyanon. Svävalger och cyano tycker jag inte om, många alger gör att det ser naturligt ut och jag gillar dom men dessa två sorter... nä, de tycker jag inte om! Tar ju över totalt!

Anmäl
2019-09-15 15:24 #29 av: Rovfisk

#28 Jo det har varit nära noll senaste veckorna.

Jag tycker också att det är snyggt med alger, just pga den naturliga looken jag vill ha i mina kar (har inga konstgjorda dekorationer eller plastväxter ) Jag har endast levande växter, sten och mycket rötter i karet.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 15:55 #30 av: Rovfisk

Nu har jag dragit upp ärmarna och skall sätta igång med projekt återställning av karet ;) Maken skall bara få bli klar med algskrapning på rutorna :)

Har faktiskt köpt lite nya växter till en början. Kommer fyllas på eftersom :)

Jag kommer inte ihåg namnen så här på rak arm, men skall läsa innantill på märkningarna sedan ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 15:56 #31 av: Rovfisk

Kommer inte ihåg namnet på denna heller  Förlägen

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 15:57 #32 av: Rovfisk

Svärdplanta

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 16:00 #33 av: Rovfisk

sen har jag ävgen kunnat spara både anubias, hornsärv och H.polysperma som inte var angripen av cyanon, men jag doppade dem (typ 3 sekunder) i utspätt klorinvatten och sköljde dem mycket noga efrteråt. Bara för att vara på den säkra sidan :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 16:51 #34 av: Rovfisk

Bästa,sättet att få ur allt skitvatten är att bygga en sandvall i karet, allt vatten rinner ner till samma ställe 😁 Sen är det bara att koppla slamsugen 😉

Och har ni sett på sjutton. Finns inget grönt gegga i eller på sanden 😁

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:06 #35 av: Rovfisk

Nu har jag rensat ur växter och med de nya jag köpte så blev det faktisk en del :D

Hornsärven jag rensade ut från akvariumet, den som inte var angripen överhuvudtaget, och som var riktigt fin :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:07 #36 av: Rovfisk

Hygrophila polysperma.

denna var mer angripen av cyanon, men det fanns en del som var helt "rena" så de sparade jag :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:08 #37 av: Rovfisk

Cryptocoryne wendtii brown och green. inte många stjälkar jag sparade, men de växer väl till sig.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:10 #38 av: Rovfisk

Nyköpt idag.

Bacopa caroliniana

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:12 #39 av: Rovfisk

Också nyköpta idag

Överst: Hygrophila siamensis

Under: Nymphoides hydrophylla "Taiwan"

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:17 #40 av: Rovfisk

Jag har även endel anubias som satt på rötterna som klarade sig, så de skall jag fästa på rötterna igen och sen spola av dem ordentligt innan jag sätter ner dem i karet igen (de är kokade innan också)

Alla växter jkag har sparat är dopade i utspätt klorin i typ 3 sekunder, och sedan avspolat ordentligt, nu är det bara att nålla tummarna att det går bra.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 19:44 #41 av: Lillyrod

Tänk på att Cryptocoryne kan smälta ner när de flyttas till en för dem ny miljö. Bara att låta dem vara så kommer de upp igen efter några veckor.

Det har bara hänt mina en gång så det är ovanligt men det kan hända så du vet : )


Anmäl
2019-09-15 20:09 #42 av: Rovfisk

#41 Jo men det vet jag :) Dessa är dock ganska små, men man vet aldrig, de kan mycket väl "smälta ner". Men är bara rötterna kvar, så repar de sig fort igen :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 20:15 #43 av: Rovfisk

Nu börjar det hända saker Skrattar har fått till uppsättningen med rötterna Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 20:18 #44 av: Rovfisk

Man skulle inte tro att man kan fylla upp såpass mycket med bara två rötter, men det är faktiskt bara 2. de har kastat blodsvett och tårar, bara rötterna gick på 2500 tillsammans, köpte dem för lite drygt 2 år sedan. Sen har jag pillat med både Anubias, Javaormbunke och Microsorum, jag ljuger inte om jag säger att jag nog har lagt ner mellan 3500 och 4000 för att få dem som de är idag.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 20:19 #45 av: Rovfisk

Nu skall jag göra det sista, plantera växter och fylla på med vatten. Så det kommer inte några fler bilder nu, förn det är klart :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 20:39 #46 av: Cecilia.S

Kan knappt vänta Kär

Anmäl
2019-09-15 21:34 #47 av: Rovfisk

Inte helt klart ännu, men en förhandstitt kan ni väl få ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 21:37 #48 av: Cecilia.S

Men wow, det där kommer bli riktigt läckert!

Anmäl
2019-09-15 21:38 #49 av: Rovfisk

En sak som är så himla roligt nu, eftersom jag nte skall ha inriktning mot större ciklider, utan det skall bli sällskapskar, så kan jag ha i princip vad jag vill av sällskapsfiskar, utan att oroa mig för att karet skall bli för litet Skrattar

Risken är väl att det blir fisksoppa delux ;)

Men kommer dock vara noga med att de fiskar jag köper skall ha samma krav på vattenkemin  ( temp, Ph, inredning etc)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 21:39 #50 av: Rovfisk

#48 Ja jag tror det :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:36 #51 av: Rovfisk

Nu är det klart, och jag är riktigt nöjd (åtminstone just nu Skämtar)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:43 #52 av: Rovfisk

Har ju visat bild på växterna innan också, men tycker det är så mycket snyggare när de står på plats i karet  Cool

Svärdsplanta i bakkant

Nymphoides hydrophylla "Taiwan" till höger i bilden

Hygrophila "polysperma" i framkant

Hygrophila "siamensis" till vänster i bilden

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:44 #53 av: Rovfisk

Hygrophila "siamensis"

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:45 #54 av: Rovfisk

Bacopa caroliniana med Hornsärv  bakom

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:47 #55 av: Rovfisk

Är så himla nöjd med min lilla "Ö" av rötter, Anubias, Javaormbunke och Microsorum Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-15 23:49 #56 av: Rovfisk

De två enda överlevande av Chokladcikliderna (Hypselecara temporalis). De är fortfarande väldigt små, de har förmodligen inte hunnit fram till maten, och den ena (den mörkare) är illa biten i fenorna.

Just nu bor de ensam i karet med ett Ancistruspar som enda grannar.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 07:55 #57 av: Demeter

Jag tycker verkligen att det är intressant och framförallt roligt att läsa om andras akvarium Glad Jättefint akvarium!

Anmäl
2019-09-16 09:46 #58 av: Rovfisk

Tack så mycket. Lite tomt på fisk just nu bara ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 10:01 #59 av: Demeter

#58 Yep Lipar

Anmäl
2019-09-16 10:23 #60 av: Cecilia.S

Men wow så snyggt det blev! Bra jobbat Kär Nu får sig chokladcikliderna en chans till att äta upp sig och läka i alla fall, så det är ju också riktigt härligt för dom. Både snygg renovering och ro i hemmet Skämtar

Anmäl
2019-09-16 10:44 #61 av: Rovfisk

Jo, fenorna läker som tur är väldigt snabbt, om de bara får vara ifred. De fick ett varsitt snabbt saltbad innan de släpptes ner i karet. lyfte upp en och en från det tillfälliga akvariumet och doppade hela håven, med fisken, i ett saltbad som jag hade stående precis bredvid akvariumet. Detta för att eventuellt förhindra att det blir svamp.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 11:00 #62 av: Demeter

#61 Det kommer gå jättebra!

Anmäl
2019-09-16 14:09 #63 av: Maleficum

Vad fint det blir! Ser fram emot att se vad för nya invånare som kommer flytta in i framtiden och se växterna växa till sig!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-09-16 19:25 #64 av: Rovfisk

#62 Ja jag hoppas det. De är i bedrövligt skick just nu, fenbiten och smala. m,en nu när de inte har konkurrans om maten, så äter de som hästar :D

Jag borde egentligen tänkt på det innan jag flyttade dem från hörnan. Blev ju lite akut eftersom det blev en mikrospricka i bottenglaset, och jag inte vågade ha det vattenfylld.

Chokladcikliderna är väldigt timida fiskar, de tar inte gärna för sig,men just nu är de ensam förutom Ancistrusarna, så de hinner äta upp sig lite innan det kommer i  mer fisk :)

#63 Tack Glad  Jo jag är väldigt nöjd med hur det blev. Hoppas växterna går till sig snabbt, kommer även kanske komma i mer växter. Och det kommer bli (misstänker jag) en fisksoppa delux i karet. kommer dock vara väldigt noga med att de fiskar som flyttar in skall ha samma krav på vattenvärden, temp och Ph. Vill gärna ha  Corydoras (i vanlig ordning ;) ) så det blir lite lägre Ph och en temp på mellan 26-28 grader i varje fall.

Förutom Corydoras, så vet jag inte riktigt vad jag vill ha i karet, men det kommer komma flera olika arter, och minst ett stort stim av någon högryggad tetra, kanske tom 2 eller 3 ;)

Finns nog risk att det dyker upp en Scalar eller 2 ;) Men det är inte säkert faktiskt, då jag vill gärna ha fler Mountin rock räkor, och gärna nån större snäcka (typ Herculea)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:36 #65 av: Rovfisk

Ja, nu har jag lekt med mobilen igen, och knäppt lite bilder ;)

Jag blev ju mäkta förvånad och inte så lite överlycklig imorse Skrattar Stog och tittade på karet och såg något konstigt i en av de nya växterna, blev mycket fundersam, för det gick inte riktigt att se vad det var Funderar

Detta såg jag, och det fanns inte där när jag köpte och sen sköljde av den

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:42 #66 av: Rovfisk

Det var en (av tre) Mountainrock räkor som har överlevt både värme, glupska ciklider, spolning och blötläggning av ena jätteroten ( den fick inte plats i kastrullen så den blev spolad i badkaret) . Den måste ha gömt sig i anubian ,eller snarare, i nån hålighet på den roten Förskräckt. Snacka om överlevare, måtte ju vara en livskraftig stam.

Den första jag kommer kolla efter när jag skall ut och handla fisk, är om det finns fler Mountain rock Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:44 #67 av: Rovfisk

Den trivs bra där i busken, den är tydligen bra att hänga i från alla håll...även upp och ner  Gapskrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:51 #68 av: Rovfisk

Arten är riktigt snygg när de är utfärgade Kär

Solfjäderräka, Mountain rock räka ( Atyopsis moluccensis)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:52 #69 av: Rovfisk

Blev ju såklart lite mer knäppt också :)

Herr Ancistrus ( Slöjvariant)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:52 #70 av: Rovfisk

Fru Ancistrus ( vanlig brun)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 19:53 #71 av: Rovfisk

Sist (och faktiskt minst) Chokladciklid ( Hypselecara temporalis )

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 20:02 #72 av: Demeter

Fru och herr, något barn?Skrattar

Anmäl
2019-09-16 20:46 #73 av: Rovfisk

Inte just nu, men har haft Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 21:51 #74 av: Rovfisk

Men vad glad jag blir nu då Kramas Min vackra Karl-Ingrid har fått ett nytt hem, stort och rymligt och så får hen sällskap av en kompis också

Min vackra Karl-Ingrid Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-16 21:57 #75 av: Demeter

#74 Vad fin! Du gav mig just en ide angående namnet Karl-Ingrid Kär

Anmäl
2019-09-16 22:31 #76 av: Rovfisk

#75 ja h*n är jättevacker, men platsar inte riktigt i mitt kar nu, sedan omstarten. Vill gärna ha växter, rötter och sand på samma ställe på morgonen när jag kliver upp, som jag hade på kvällen innan jag gick och lade mig. H*n bodde med ganska stora bökiga ciklider, så det gjorde inte så mycket att det revs upp lite extra när han for fram, men nu skulle jag nog bli väldigt olycklig Skämtar

 Vilken ide då ;)  Nyfniken ju Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 07:56 #77 av: Demeter

#76 det får du veta tidsnog 😁

Anmäl
2019-09-17 10:33 #78 av: Rovfisk

#77 hmpfh., bara att vänta dårå KämparSkämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 15:25 #79 av: Cecilia.S

Så snygg h*n är - o skönt med ett nytt stort hem med kompis Kramas
Men vad menar du... Gillar du inte Karl-Ingrids och de stora bökiga ciklidernas egna inredning? ;)

Anmäl
2019-09-17 16:29 #80 av: Rovfisk

#79  Hmmm njaei. Skulle vilja, för en gångs skull, ha ett stort akvarium med massor av fisk, där det INTE finns stora kratrar i sanden, växter som flyter och rötter som är upp och nervända från ena timmen till den andra. FörlägenCoolGapskrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 17:23 #81 av: Cecilia.S

#80 Gapskrattar

Anmäl
2019-09-17 17:27 #82 av: Rovfisk

#81 Ja garva åt mig du, det blir bra det Kämpar.........GapskrattarGapskrattar

Har varit och hämtat ett gäng sandsnäckor (ca 40 st.) som nu kryper överallt i karet. Fast de flesta har redan grävt ner sig ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 17:30 #83 av: Rovfisk

Fick valle som hon hade över också (från början kom de från min moderplanta som jag hade Skämtar) Så det blev att flytta om lite på växterna.

Jag satte den där Hygrophila siamensis och polysperman var. Bästa stället för vallen som blir såpass lång :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 17:32 #84 av: Rovfisk

Hygrophilan och polysperman blev flyttade lite mer ut mot vänstra hörnet :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 17:34 #85 av: Cecilia.S

Sandsnäckor är alltid bra att ha! Om du väljer att skaffa hem ett par botier i framtiden så kommer de garanterat bli överlyckliga Oskyldig
Skulle också behöva lite ny valle. Min nuvarande har varit med om så mycket, så den har lite svårt att återhämta sig tyvärr. De blir ju så snygga!

Anmäl
2019-09-17 17:37 #86 av: Rovfisk

#85 Jo jag har alltid haft sandsnäckor i karen, men nu hade jag inga kvar, De har blivit bortskänkta till bättre behövande ;)

Valle är en väldigt tacksam växt. de brukar växa som attan i mina kar. Kan hojta till om du behöver längre fram, för jag kommer förmodligen att vara tvungen att ansa bort en hel del med tiden ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 17:38 #87 av: Cecilia.S

Så schysst! De växer ju som bara den när de är friska och trivs braKär

Anmäl
2019-09-17 17:38 #88 av: Rovfisk

Helhetsintrycket blev inte helt tokigt Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 18:03 #89 av: Rovfisk

#87 Tummen upp

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-17 19:48 #90 av: Cecilia.S

Grönt och fint redan nu. Kan tänka mig att det kommer se riktigt trevligt ut när växterna har spridit ut sig lite mer och du har en snygg fisksoppa Kär
Brukar normalt inte se så ljust på fisksoppor men denna tror jag faktiskt kan bli riktigt snygg i och med att karet är så stort och snyggt i sig Förlägen

Anmäl
2019-09-18 09:21 #91 av: Rovfisk

#90 Jo, jag tror det kommer bli riktigt bra när det har vuxit till sig och fått bra rotfäste.

Är heller inte förtjust i fisksoppa, men oftast ser man dem i väldigt små akvarium, och med fiskar som överhuvudtaget inte skall gå tillsammans.

Visst detta kommer bli fisksoppa. men Jag kommer se till att de fiskar jag släpper ner inte skiljer sig så mycket på vattenkvalitet, Ph och temperatur.

Dessutom så är karet 630 liter, så jag kan i princip släppa ner det mesta som finns i sällskapsväg ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-18 15:10 #92 av: Rovfisk

Imorron bär det av mot Arken för att handla lite fisk. Det skall bli så himla kul, är länge sedan jag faktiskt handlade hem fisk nu, och sperciellt då sällskapsfiskar Skrattar

Fåglarna vette vad jag kommer hem med imorron efter shoppingen ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 08:03 #93 av: Rovfisk

Sitter och väntar på att klockan skall blöi 10.00 så de öppnar på Arken. De fick in leverans igår, så det kanske finns ganska mycket spännande inne i butiken :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 11:10 #94 av: 5ara

#93 åh, vad roligt att få ha planerad påssjuka!!! Hoppas det fanns mycket fint! Jag litar på att det kommer en uppdatering sen 😉

Anmäl
2019-09-19 17:22 #95 av: Rovfisk

Det blev bara liiiite påssjuka  Förlägen

Mer bilder kommer sedan Glad Har precis släppt ner dem i akvariumet, så de är mycket skygga de flesta. Men jag tog lite bilder när de hängde i påsarna, men jag måste sortera dem innan jag postar. Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:26 #96 av: Rovfisk

Blev lite skillnad i helhetsbilden ;)

I morse
När jag kom hem
Utsläppta .

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:27 #97 av: Rovfisk

Segelfensmolly  (Poecilia velifera ) 1+2. Hanen är Dalmatin och honorna OB

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:28 #98 av: Rovfisk

Segelfensmolly ( Poecilia velifera) . OB hona

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:28 #99 av: Rovfisk

Segelfensmolly ( Poecilia velifera )  1+1 Hanen svart honan OB

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:31 #100 av: Rovfisk

23 st. Röd fantomtetra ( Hyphessobrycon sweglesi)
4 st. Rosentetra ( Hyphessobrycon rosaceus)  Följde med på köpet ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:37 #101 av: Rovfisk

 12 st. Vinkeltetra ( Thayeria boehlkei )

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:38 #102 av: Rovfisk

3 st. Scalare (Pterophyllum scalare) Svart "Longfin"

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:39 #103 av: Rovfisk

3 st. Scalare (Pterophyllum scalare) Platinum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:40 #104 av: Rovfisk

3 st. Scalare ( Pterophyllum scalare)  Dantum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 18:41 #105 av: Rovfisk

Har tagit mer bilder nu när de är i akvariumet, och inte fullt så skygga längre :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:35 #106 av: Rovfisk

Bildbomb här då  Skrattar

Börjar med lite Scalarer Kär

Scalare Dantum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:35 #107 av: Rovfisk

Scalare Platinum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:36 #108 av: Rovfisk

S. Dantum och svart "longfin"

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:37 #109 av: Rovfisk

S. Platinum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:37 #110 av: Rovfisk

 6 av 9

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:38 #111 av: Rovfisk

S. Platinum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:39 #112 av: Rovfisk

S. Svart Longfin (1 av 3)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:39 #113 av: Rovfisk

S. Svart longfin (1 av 3)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:40 #114 av: Rovfisk

Lite stimfiskar då.

Röd Fantomtetra

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:44 #115 av: Rovfisk

Röd fantomtetra och Rosentetra.

Det gick 4 rosentetra kvar med de Röda fantomterorna. De fick följa med de också. (De "råkade" hamna i påsen Skämtar Nej det var inte jag som fiskade Kär)

Skall öka på det stimmet, skall även öka på med ett stim Svart fantomtetra. Men det blir längre fram.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:45 #116 av: Rovfisk

Rosentetra

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:46 #117 av: Rovfisk

Röd Fantom

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:46 #118 av: Rovfisk

Cool

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:50 #119 av: Rovfisk

En något större, men ganska oansenlig tetra. Men jag tycker den är otrolig vacker.

Har 12 nu, och det skall ökas på med 10-12 stycken till.

Vinkeltetra

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:50 #120 av: Rovfisk

Hjärta

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:52 #121 av: Rovfisk

Ja men lite levandefödare då :)

Segelfensmolly Dalmatin. Hane

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:53 #122 av: Rovfisk

Svart. Hane

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:54 #123 av: Rovfisk

Dalamatinen tycker att han skall ha brudarna alldeles för sig själv. Det fanns bara 3 honor, men skall köpa in 3 till

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:55 #124 av: Rovfisk

Det var snygga brudar i varje fall.

Segelfensmolly. Hona, OB

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 20:57 #125 av: Rovfisk

Det är samma sak i människovärlden, hundvärlden och reptilvärlden. Karlarna bara SKA muppa sig mot varandra  KämparYrar

Det är inte bättre i fiskvärlden GalenCool

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-19 23:13 #126 av: Rovfisk

Blir lite fart på dem när det vankas mat ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-20 07:19 #127 av: Cecilia.S

För skojs skull skrolla jag förbi bilderna, men kikar på #95, och gissar vad det är för något spännande du fått hem... Cool

  • Tre påsar scalare i snygga härliga färger. Möjligtvis svarta, platinum och någon randig going?
  • Segelfensmolly och dalmatinmolly kanske?
  • Siamesiska algätare såklart Kär
  • Sen tycker jag mig se någon tetra men inte högryggad... Hmm... Kolglödstetror som är lite stressbleka efter transporten?
Anmäl
2019-09-20 07:25 #128 av: Cecilia.S

Men sicka snyggingar Kär
Lite besviken på mig själv som bommade siameserna, var helt säker på att det var siamesiska algätare med tanke på den härliga randen haha! Tetrorna satte jag också fel.

Många trevliga fiskar som kommer göra karet mer intressant! Förstår om det har sett lite tråkigt ut hittills när det har varit så tomt Gapskrattar Ser fram emot att få se dina egenuppfödda mollys inom några veckor. Du har ju platsen i alla fall o ena redigt häftiga rackare kan nog komma o avlas fram Skämtar

Anmäl
2019-09-20 10:41 #129 av: Rovfisk

Men du gissade ju rätt på de flesta ;)  Den randiga Scalaren är en Dantum. (korsning mellan vanlig grå/zebrascalare och peru Altum.) Svenskuppfödda hos en privat odlare (kostade därefter också Förlägen)

Dalmatinmollyn är också en Segelfena. Men frågan är om några yngel kommer klara sig med glupska Scalarer och tetror i karet ;)

Möjligheten är isf om de gömmer sig bland rötterna och växterna där, då kan nog några klara sig :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-09-20 11:55 #130 av: 5ara

Vilken härlig blandning fiskar!!! Tycker det blev super och jag som är svag för scalarer uppskattar deras närvaro väldigt mycket! Det ser verkligen toppen ut enligt mig 😀

Anmäl
2019-09-20 16:52 #131 av: Rovfisk

#130 Tack Glad

Jo jag älskar scalarena, har haft dem i många år ;) Är dock inte klart ännu.

Skall ha ett stort stim corydoras på botten och jag skall fylla på Rosentetrastimmet, och eventuellt Vinkeltetrastimmet Glad

Skall även seom jag kan få tag på 3 snygga segelfensmolly, honor, till.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 16:39 #132 av: Rovfisk

Har inte skrivit här på en stund nu, men det har inte hänt så mycket heller ;) Skall dock gäöra vattenbyte ikväll och se om jag kan sätta i en hel del anubia som jag fick av en kompis som har lagt ner sina kar. Gruvar ordentligt då karet är 70 cm högt Galen Kommer vara plaskblöt innan det är klart KämparSkrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 17:35 #133 av: Rovfisk

Hoppsan, tror det har vuxit lite sedan sist Skrattar

Före
Efter

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 18:33 #134 av: 5ara

Oj, vad det har vuxit! Härligt 😀

Anmäl
2019-10-03 21:12 #135 av: Cecilia.S

Haha jadu, de verkar ju trivas, minst sagt! Gapskrattar Så härligt för dig. Du som har kämpat så mycket!

Anmäl
2019-10-03 22:09 #136 av: Rovfisk

Nu får man bara hoppas att cyanon håller sig borta.

Har knäppt lite nya bilder också, de kommer upp under kvällen :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:23 #137 av: Rovfisk

Hmm lite nya bilder då...blir lite bildbomb nu Skrattar

Två av OB honorna , segelfensmolly

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:24 #138 av: Rovfisk

En av pojkarna, en dalmatin

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:26 #139 av: Rovfisk

Mina vackra svarta Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:28 #140 av: Rovfisk

Mina vackra, platinum Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:30 #141 av: Rovfisk

Chokladcikliderna (Hypselecara temporalis) har repat sig helt nu Kär

Lite tunna än dock, men nu ska de gödas upp :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:37 #142 av: Rovfisk

En riktigt ståtlig kille. Har fått hem honom ganska nyligen tillsammans med 2 andra hanar och en hona, då kompisen ska lägga ner sina akvarium.

Nackdelen nu är bara att jag har 4 hannar och 2 honor ...Tur det är stort akvarium med miljoner gömställen ;) Ska se om jag kan fixas lite fler malgrottor och några honor till, eller sälja av hannarna ..har inte bestämt mig ännu .

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:38 #143 av: Rovfisk

Har satt fast en hel del mer anubias på rötterna. Kommer också från kompisen som skall lägga ner ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:39 #144 av: Rovfisk

MAAAAAT Gapskrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:40 #145 av: Rovfisk

Den tabletten är MIN  ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:41 #146 av: Rovfisk

Röd Fantomtetra

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:45 #147 av: Rovfisk

En ensam praktbarb, hane. Kommer också från kompisens akvarium som hon har på firman (skall också läggas ner då de skall flytta lokalen) Det kommer några till från hennes akvarium som hon har hemma.

De får bo här tills de kastar in handduken, kommer inte att fylla på. Hon hade även ett par fembandsbarber, med där sa jag blankt nej...de fick hon skänka bort till någon annan ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:48 #148 av: Rovfisk

Flera av mina vackra Skämtar

Scalare dantum

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-03 22:50 #149 av: Rovfisk

Sist i kväll kommer lite Vinkeltetror :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-04 14:24 #150 av: Cecilia.S

De är så snygga allihopa Kär

Anmäl
2019-10-04 18:40 #151 av: Rovfisk

#150 Tack  Glad

har knäppt lite mer bilder. är så lycklig att mina chokladciklider har repat sig så himla bra Kär

Dålig bild men håll tillgodo ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-04 18:41 #152 av: Rovfisk

Blev ett stim på 10 metallpansarmalar också. Skall fyllas på med fler eftersom :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-04 21:40 #153 av: Rovfisk

Mer Corysar ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-05 19:29 #154 av: Cecilia.S

Corysar är så söta. Förvånad över att jag ännu inte har ägt några självFörlägen

Anmäl
2019-10-06 10:53 #155 av: Rovfisk

Jo de är riktigt snygga och effektiva. De tar inga alger, men de håller ordning på sanden :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-16 07:59 #156 av: Rovfisk

Få hem 5 st. Axolotlar i slutet på månaden, så det blir att sänka temperaturen i karet tills dess ;) Scalarena måste tyvärr flytta. Men Tetrorna är ganska anpassningsbara så de får gå kvar så länge.

Har l'äst mig till och även pratat med uppfödaren ang att ha Axxisar med andra fiskar, och de är uppvuxen med fiskar (slöjstjärt och Sebra danio)  K0ollade även upp ang. tempen och de skall ha mellan 18-23 grader. tetrorna jag har, ska ha (enligt zoopet) 21-23 grader för fantomtetran och 23-28 grader för vinkeltetran. Jag tänker lägga tempen i karet på kring 22-23 så det blir bra det. Det klarar växterna också :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-16 08:08 #157 av: Rovfisk

Kollade genom vbäxterna jag har, och de klarar tydligen temperaturer från 15-18 grader, och det är ju bara helt super :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-16 09:30 #158 av: 5ara

Spännande!!! Tycker axolotlar är så häftiga! Lite synd på de vackra scalarerna bara men man ska ju så klart ha vad man tycker är roligt 🙂

Anmäl
2019-10-16 10:46 #159 av: Rovfisk

Jo det är lite synd på scalarena. Men nu blev det så här.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-16 13:26 #160 av: [Hox]

Ja ibland blir man tvungen att selektera :)

Anmäl
2019-10-16 16:14 #161 av: Rovfisk

Jo, så är det. Och nu blir det ett annorlunda val från min sida ;) Har alltid haft scalarer i alla år, men nu var jag sugen på att ha lite annat istället, nånting som inte kompar med scalarer, och då valdes scalarena bort ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-16 19:47 #162 av: usvead

Hur fixar du temperaturen till sommaren? Visst brukar du ha det rätt varmt i bostaden.

Anmäl
2019-10-16 21:24 #163 av: Cecilia.S

Oj, axolotl med fiskar har jag aldrig hört om innan. Gick djurvårdslinje på gymnasiet och där blev vi alltid lärda att de ska gå ensamma, möjligtvis med en kompis om akvariet är tillräckligt stort och korrekt möblerat. Spännande Glad

Anmäl
2019-10-17 06:02 #164 av: [Hox]

Körde förbi Löddeköpinge förra veckan. Stannade till och gick in på Djurmagasinet. Bara för att kika lite. Där hade dom Axolotl till salu i ett akvarium med fiskar.

Anmäl
2019-10-17 11:15 #165 av: Rovfisk

#162 Innan sommaren kommer jag införskaffa ett kylsystem för akvarium, nu under hösten och vintern är jag inte orolig. Då håller sig tempen på kring 22-23 grader :) Kan sänka tempen i akvariumet ytterligare med kalla vattenbyten. Kommer även köra med öppet akvarium, det dunstar fortare då, men enklare att hålla tempen nere om jag fyller på med kallare vatten när det dunstar :)

#163 Det är lite både och. Beror även på individen. Enligt vad jag har läst och hört (av uppfödaren bl.a) så trivs de bra i grupp, men enstaka individer kan bli aggressiva mot sina egna, i synnerhet äldre hannar.

I långa loppet kommer de vara ensamma i karet, Scalarena har jag flera intressenter på och jag skall även försöka sälja av tetrorna. Men det verkar vara svårare att få iväg dem. Så de får gå kvar tills jag får iväg dem.

#164 Jo jag har sett flera i Axolotlgrupperna på FB som har fiskar med dem. Har även sett det i affärena.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-19 12:20 #166 av: Rovfisk

Nu har Scalarena flyttat, de åkte igår. Så nu har jag börjat sänka temperaturen succsesivt i karet, nu är den nere på 24 grader, vill ha ner den 2-3 grader till.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-22 08:13 #167 av: Rovfisk

Sänkningen av temperaturen går framåt. karet har nu legat på 24 grader under nån dag, så idag skall jag sänka ytterligare med ett kallare vattenbyte.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-22 11:24 #168 av: Cecilia.S

Så skönt att det går smidigt!Tummen upp

Anmäl
2019-10-23 13:27 #169 av: Rovfisk

Det är underbart. Tetrorna ( Vinkel och röd fantom) som går kvar verkar inte ha problem med sänkningen. De äter och simmar runt som vanligt. Svärdsplantan tycker dock inte om temperaturen, så den har fisit ihop, ska byta den mot en mer robust som tål kallare vatten :)

Nu är det bara 3 dagar kvar innan jag får hem mina Axxisar, känner mig som ett barn inför julafton Förlägen

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-23 13:50 #170 av: Rovfisk

Skall göra vattenbyte ikväll. Det blir ju också ett kallt vattenbyte. Har bytt 30-40 liter och fyllt på med kallvatten enda sedan jag bokade Axxisarna och fick scalarena såld :)

Kanske kommer lite bilder sedan Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-24 21:06 #171 av: Rovfisk

Nu är baljan klar att ta emot Axxisarna. Verkar som jag kanske får hem dem redan imorron :)

Blev faktiskt väldigt nöjd med karet Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-25 23:44 #172 av: Rovfisk

Jag fick hem mina Axolotler idag. Har dock inte knäppt några bilder på dem, då de var rätt så stressade i behållaren, så jag släckte ner karet så fort jag hade koppat in dem, för att de skulle få set så lungt som möjligt. Men det kommer nog massor av kort så småningom ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:36 #173 av: Rovfisk

Har lyckats knäppa lite kort på Axxisar men det föäljde även med en och annan tetra på bild Skrattar

Röd fanromtetra

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:37 #174 av: Rovfisk

..

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:46 #175 av: Rovfisk

Lite axxisar nu då :)

Vit med blå/svarta ögon

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:46 #176 av: Rovfisk

..

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:47 #177 av: Rovfisk

Tittut

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:48 #178 av: Rovfisk

Viltfärgad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:49 #179 av: Rovfisk

Brun med ljusare ben och mage

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:52 #180 av: Rovfisk

De gillar att gömma sig i växtligheten ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 14:52 #181 av: Rovfisk

I see you Djävlas

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-27 18:08 #182 av: 5ara

Åh, vad fina 👏🙂

Anmäl
2019-10-27 20:10 #183 av: Cecilia.S

Nämen se där! Oerhört spännande att se hur de kommer anpassa sig till akvariet. Kanske kommer de fram lite mer sen när de har bebott sig lite mer, men fina är de oavsett Kär

Anmäl
2019-10-28 10:02 #184 av: Rovfisk

#182 Tack, ja visst är de :)

#183 De två vita är framme mestades hela tiden, men de andra är lite blyga, kommer fram i huvudsak när det vankas mat ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-28 12:21 #185 av: Maleficum

Dem är ju så häftiga! Hoppas det kommer gå bra med dem :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-28 18:24 #186 av: Rovfisk

Hoppas det jag med :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-11-02 08:44 #187 av: usvead

De är så fina Kär

Jag önskar jag hade haft plats, och att det hade fungerat med temperaturen. Nu har jag visserligen karen i ett mycket svalare rum än i gamla lgh men ändå...

Anmäl
2019-11-02 11:07 #188 av: Rovfisk

Ja de är otroligt roliga att titta på :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-12-26 13:20 #189 av: Rovfisk

Efter mycket om och men och döda Axolotlar, har jag beslutat att jag skall återställa akvariumet till akvarium igen. Det fungerade inte riktigt hos mig med Axxisar, inga problem med temp eller vattenvärden, det gick bara inte att hålla dem vid liv :(

Har en stor och en mindre kvar. De får gå kvar tills jag hittar nya hem åt dem. Känns sorgligt, men vad skall man göra, nånting fungerar inte hos mig med axxisar, så jag kan inte hålla på att köpa nytt och nytt och de bara dör för mig. Det är framförallt inte snällt mot Axxisarna, men det är inte snällt mot min plånbok heller.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-12-26 13:21 #190 av: Rovfisk

Innan jag tar tag i akvariumet, så måste jag dock rensa upp där ;)

Det är totalt övervuxet ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-12-26 16:43 #191 av: Rovfisk

Det kommer bli ciklider, mest troligt Scalarer och någon annan fredlig Sydamerikan. Mina 2 Chokladciklider blev ju aldrig sålda, så de bor ju kvar ( Inte med Axxisarna) så de skall få flytta tillbaka, så är jag lite sugen på Blåciklid eller liknande :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-12-27 10:43 #192 av: 5ara

Men, vad tråkigt att det inte funkade med axxisarna 😕 ska dock bli kul att se vad du hittar på! Det är verkligen en rejäl växtmassa du har där!

Anmäl
2019-12-29 11:10 #193 av: Rovfisk

Jo, växterna har tagit över helt känns det som ;) Har dock en kompis som skall starta upp ett hörnakvarium nu i dagarna, hon undrade om jag hade några växter över som hon kunde få ta Gapskrattar Jag bad henne bara titta på karet och besvara frågan själv Gapskrattar

Hon tyckte det var jättesnyggt och trodde inte att jag skulle ansa bort växterna, det var därför hon frågade ;) Men jag sa att jag nog kan plocka ihop ett rejält växtpaket till henne :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-12-31 12:45 #194 av: Rovfisk

Nu kan jag snart börja göra iordning akvariumet, måste bara kunna ansa växterna först, vill inte ha dem i en hink eller bytta, de blir så fula då. Så jag väntar med spänning på att kompisen skall starta upp sitt hörnakvarium Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.