Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Alger

Problem med alger

2019-08-01 22:06 #0 av: EmmaH1980

Vi har ett relativt nystartat 30 liters akvarium med en kampfisk i. Akvariet står inte nära några fönster. På växterna har det börjat växa alger som ser ut lite som trådar. Hur ska man göra för att få bort algerna? Ska man ta bort växterna och köpa nya?

Anmäl
2019-08-01 22:20 #1 av: PeG

Det blir nästan alltid alger i nystartade akvarier. Många snabbväxande växter och begränsat antal ljustimmar brukar vara bästa lösningen.

Det är också viktigt att inte göra rent filtret och försöka undvika storrengöringar av akvariet. Detta för att låta nyttiga bakterier etablera sig.

Om du har alger på växterna så försök göra rent bladen eller ta bort blad som är kraftigt beväxta.

Anmäl
2019-08-01 22:42 #2 av: EmmaH1980

Ok! Vi får nog köpa lite mer snabbväxande växter och sätta i.
På vattenytan har det blivit en oljig hinna, vad kan det bero på och ska man låta det bara vara?
Pumpen vi har är en pat mini filter som vi har ställt in på en rätt så svagt flöde då jag har läst att kampfiskar vill inte ha för strömt men det blir inte så mycket rörelse på ytan, det kanske måste bli mer rörelse på ytan för att hinnan ska försvinna?

Anmäl
2019-08-02 09:29 #3 av: PeG

En oljig hinna brukar bero på proteiner/fett från tex fiskfodret. Jag brukar ta bort den genom att samla ihop ytvattnet i en kanna. Det hävdas att det ska gå att suga upp den genom att lägga tex tidningspapper på ytan men jag har inte riktigt fått den metoden att fungera.

Anmäl
2019-08-04 11:33 #4 av: Rovfisk

Snabbväxande växter.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.