Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar

Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Malar

Oväntade malyngel

2019-07-11 21:16 #0 av: isabellebju

Hej!
Idag tittade jag till akvariet lite som jag gör ibland. Kollade på min allra största mal (vet faktiskt inte vad den heter men den har vi haft flera gånger och de är gula i färgen) och såg att den fått små yngel. Vet dock inte om de kallas för yngel när malarna får dem men det borde väl vara rimligt? Iallafall har hon fått ungefär fyra stycken och skulle bara vilja kolla om jag behöver ge dem något speciellt tillskott eller liknande? Hur som helst är det ju trevligt att de trivs så pass bra att vi får många yngel, nu har vi ett stort gäng mollyyngel under uppväxt och dessa då :) Skulle bara dubbelkolla så jag inte missar något!

Anmäl
2019-07-11 21:17 #1 av: isabellebju

Oj! Tittade in dem igen och de är över 10st! Måste jag sälja?

Anmäl
2019-07-12 11:40 #2 av: Rovfisk

Om du skall sälja eller intge, måste du ju känna efter själv :)

Beror helt på storlek på karet, vilka malar det gäller o.l

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-07-12 14:29 #3 av: isabellebju

#2 Det är gula ancistrus och har ett 180l så blir nog till att sälja några stycken. Har dock ett nyligen uppsatt akvarium på 54 som jag just nu har yngel i. Skulle det gå att ha en eller två där i? Självklart flyttar jag dem eller säljer dem när de blivit för stora för de akvariet! Yngelakvariet kommer nog stå uppe länge dock då jag även sett mina citrontetror leka lite. Flera mollysar som är lite tjocka också. Har både hanar och honor av alla sorter jag har så det blir nästan lite avelskänsla men ja, bra är ju att de får yngel, då trivs dem ändå hyfsat bra och tycker om vattenkvalitén och så! :)

Anmäl
2019-07-13 14:24 #4 av: Rovfisk

Du kan ha dem i 54 så länge , men bara tills de börjar närma sig 5-6 cm.

Du ska nog sälja av de flesta av ynglen när de när säljstorlek. Ancistrus grisar ner ganska mycket, och 10-20 (om inte fler) ancistrusar i ett 180 liters, blir nog inte så bra.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.