Allmänt

Kolombia tetra med slöjsjärt?

2019-07-07 14:47 #0 av: Ancitrus

Tjena!

Har en slöjsjärt som blir mobbad i ett akvarium och de tar på han och han får ingen mat nu sitter den i ett litet akvarium och har ju ett till akvarium med kolombia tetras i samt långsträckta pansarmalar!
Vet att pansar malarna går bra ihop med slöjsjärt men går kolombia tetras bra ihop med slöjsjärt?

Tack för svar!

Anmäl
2019-07-07 17:16 #1 av: PeG

Fishlore.com säger att colombiatetran är semi aggressiv mot mindre fiskar och kan ge sig på andra fiskars fenor.
Om slöjstjärten blir mobbad där den är har du dock inget att förlora. Flytta den så snabbt som möjligt och håll uppmärksamhet. Om den inte får vara ifred så måste du omplacera någon/några.

Anmäl
2019-07-07 17:57 #2 av: Rovfisk

Slöjstjärten bvill ju ha kallare vatten, så frågan är om den kan gå med Colombiatetra (eller någon annan som inte är kallvattensfisk) överhuvudtaget ?

Columbiatetra vill ha temperaturer på uppemot 26-27 grader, och slöjstjärten skall ha som max 24-25 grader, gärna kallare, för att få må riktigt bra.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-07-07 21:18 #3 av: Ancitrus

Den är i ett litet 40L akvarium nu och den är rätt liten en så långe... Kanske 5cm lång... Den är med en kampfisk nu och där går det mycket bättre men det är för litet för slöjsjärten placerar om den imorgon då....

Tack för svar

Anmäl
2019-07-08 12:35 #4 av: Cecilia.S

Slöjstjärtar kan bli väldigt stora och har, som nämnt tidigare, lite andra krav på vattnets temperatur jämfört med dina andra fiskar. Jag skulle absolut inte ha kvar den hos kampfisken särskilt länge eftersom att temperaturskillnaden mellan dessa arters önskemål är enorm! Yrar Tyvärr blir det klurigt ihop med tetrorna också av samma orsak (samt risk för att slöjstjärten blir fenbiten), så det bästa är nog att ge den en chans till ihop med de andra slöjisarna alternativt låta den flytta till någon annan Blomma

Anmäl
2019-07-08 13:26 #5 av: Rovfisk

40 liter är alldeles för litet för en slöjstjärt.

Nej, det bästa du kan göra för den är att omplacera den till någon som har stort akvarium. Slöjstjärten vill har kallvatten, och skall i gå i ett akvarium på minst 300 liter.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.