Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Övriga fiskar

Starta upp nytt 120l

2019-07-01 14:34 #0 av: Desilita

Hej!

I veckan kommer jag införskaffa mig ett 120l akvarium. Vet att jag inte kommer kunna ha i fisk förrän mitt gamla filtermedia kört ett tag, däremot är jag väldigt pepp och vill självklart redan nu börja planera.
Jag har två 32liters akvarium nu där jag har en del vildendlers som nu börjar bli för många, därav införskaffandet av det större. Så min plan är ju att de ska få ta upp den större delen(ca 20 inte inkluderat yngel) av akvariet, jag har dessutom 3 albino coridoras som också kommer att följa med (tänkte dessutom köpa 3 till eftersom jag vet de trivs i större grupp).  Jag ger ofta bort endler yngel så att det skulle bli överfullt i mitt 120 liters är ingen oro.
Jag tänkte utöver detta även skaffa några roliga räkor.
Bottensubstrat kommer vara en blandning mellan akvariumsand samt såna småstenar som säljs i alla fiskbutiker.

Så nu till min fråga. Jag vill gärna ha någon annan trevlig art i framtiden när värdena är stabila. Vet att det finns extremt mycket online kring detta men det är alltid trevligare med personliga berättelser/bilder, tänkte därför fråga vad era tips skulle vara?
Haft plattys tidigare och har inte så jättestort intresse för dem dessvärre även om det är väldigt kul att de ynglar så mycket.

Anmäl
2019-07-01 15:18 #1 av: Cecilia.S

20 endlers guppy + yngel + 6 albino corydoras + ett gäng räkor blir redan ganska mycket fisk till ett 120 L akvarium. Dessvärre är jag rädd att du inte har plats för särskilt mycket mer. Möjligtvis ett par av någon mindre Apistogramma-art, eller en hane med några få honor (beroende på artkrav). Jag personligen hade dock nöjt mig med det som redan är tänkt där i.

Anmäl
2019-07-01 16:31 #2 av: Lillyrod

Jag säger också att det är ganska fullt som det är. Har själv endlers och de blir stadigt fler. 

Jag hade inte valt att ha Apistogramma med endlers. I och för sig så blir det inga yngel då för apiston lär ta dem. Apistogramma är ganska brutala mot sina sambos så de behöver vara snabba för att komma undan anfallen. Endlers är ju inte det.


Anmäl
2019-07-02 12:05 #3 av: Rovfisk

Håller med #1 och #2 Det är redan ganska fullt i ditt kar som det är.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-07-04 16:20 #4 av: Desilita

Hej! Tack för alla svar. Jag hade fått fel info och det visade sig vara ett 250liters akvarium.
Har startat en ny tråd och skulle uppskatta lite fisktips där istället! (hade redigerat denna om jag visste hur!!)

Anmäl
2019-07-05 12:29 #5 av: Rovfisk

Jag låser denna tråd :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.