Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Temperatur sjunker under natten

2019-06-28 22:50 #0 av: Sebastian0403

Jag har ett 60 liters akvarium med 7 st pygmy corydoras och en kampfisk hane som funkar fint, temperaturen har jag ställt in på 25 grader på värmaren (25 watt) då jag är lite rädd att den ska gå sönder som många skriver att dom gör så vill jag inte ha starkare värmare ifall den skulle gå sönder och börja värma upp akvariumet kraftigt.
Men under natten så sjunker temperaturen till ungefär 23 grader, klarar sig fiskarna under natten eller borde jag köpa starkare värmare?,
Värmaren är på, på natten men den är nog inte kraftig nog utan behöver nog hjälp av lampor att värma upp vattnet

Anmäl
2019-06-28 23:33 #1 av: PeG

Om den går sönder så spelar det ingen roll vad du ställt in den på. Om 23 eller 25 grader spelar någon roll beror på vilka fiskar du har. På många ställen i världen är det normalt med temperaturvariationer under dygnet.

Vill du ha 25 så ställ in värmaren med belysningen släckt. Tänd sedan och kontrollera att det inte blir för varmt.

Anmäl
2019-06-28 23:35 #2 av: isabellebju

Jag skulle rekommendera att du höjer temperaturen til len lagom grad för dina fiskar, även om det finns chans att den går sönder. Har sjölv aldrig varit med om det men min kompis har dock det! Hennes fiskar överlevde tyvärr inte men det är ganska ovanligt så skulle egentligen inte vara orolig för det! :)

Anmäl
2019-06-30 12:00 #3 av: Rovfisk

Som skrivs i #1. Om värmaren kortsluter /går sönder, så såelar det ingen roll om du har 25W eller 150W, vattnet värms upåp kraftigt iaf.

Att tempen sjunker under natten är helt normalt.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.