Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider

Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Centralamerikanska ciklider

Blåciklid

2019-06-01 11:40 #0 av: Lazié

Blåciklid tillsammans med algätare och botier. Vad tros om den kombinationen? Hur många blåciklider brukar man ha och vilka erfarenheter har ni av dom? Rekommenderad volym på akvariet och annat man ska tänka på?

XOXO

Anmäl
2019-06-01 18:00 #1 av: Lazié

Ändrar om lite...

Arten Andinoacara pulcher. Hur många rekommenderar ni att man har till olika mängder vattenvolymer? Hur pass fredliga är dom mot städare?

Anmäl
2019-06-03 10:11 #2 av: Rovfisk

Det går alldeles utmärkt att ha Blåciklid tillsammans med både malar och botior.

De är mycket fredliga, så man kan ha dem i grupp när de är små. Men efter könsmognad, så rekomenderas det att de endast går i par. De kan blir territoriella under lek och yngelvård, men (enligt min erfarenhet) de blir aldrig elaka, utan mest bara att de vänligt, men bestämt, jagar iväg "inkräktare" om de kommer för nära avkomman. :)

Sen är det ju också individuellt , som det är med alla andra arter, man kan ha otur och få tag på nån som är elak men, som sagt, så är de naturligt väldigt fredliga

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-06-03 12:54 #3 av: PeG

Jag har haft blå ciklider både med snälla och elakare sällskap. Jag hade ett par och de var snälla mot de andra fiskarna men lät sig samtidigt inte bråkas med utan hjälptes då åt för att hålla bråkmakaren borta.

Anmäl
2019-06-04 12:14 #4 av: Lazié

Tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.