Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt

Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Bottensubstrat

2019-05-30 17:47 #0 av: Kampfisk

Vad har ni för bottensubstrat i era kar?
Är lite orolig då det tydligen kan bildas skadlig gas om man har sand, så funderar på att byta. Fock kräver väl Malawi och ålar sand?

Anmäl
2019-05-30 21:46 #1 av: PeG

Jag kör med sand och har aldrig haft några problem. Om du vill röra om lite i sanden så skaffa sandsnäckor som gräver runt lite.

Anmäl
2019-05-30 22:57 #2 av: Maleficum

Har mindre grusliknande substrat i ett av mina kar (med sandsnäckor i), aldrig haft problem i det karet trots över 10 år med det (även innan sandsnäckorna flytta in).

I de flesta andra har jag bränd lera och det är så lättviktigt så det packar sig inte.

Har ett nu med sand blandat med bränd lera i sandstorlek  (dock ganska grunt) och har elefantsnäckor som gärna rotar runt samt amanoräkor som lyfter runt på allt och inte märkt några problem där i heller.

Är man rädd för problem (och inte har fiskar/andra djur som rör runt i sanden) kan man själv röra runt i den vid rengöring för att luckra upp det hela.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-05-31 07:03 #3 av: usvead

Har haft kattsand, soil och nu sand. Sanden är definitivt lättare att handskas med. Jag tyckte att växterna var ruggigt svåra att plantera och få att sitta kvar i kattsanden och soilen innan de liksom växte fast med rötterna, men det kan ju också vara en handhavandefråga Skämtar

Malawi har jag 0 koll på men om du menar kuhlii ålar så är det sand som rekommenderas.

Anmäl
2019-05-31 08:08 #4 av: Lillyrod

Jag har sand i alla mina kar och sandsnäckor. Inga problem alls i karen.


Anmäl
2019-05-31 11:25 #5 av: Rovfisk

Har sand i alla kar och sandsnäckor ,har inte haft några problem.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-06-01 01:01 #6 av: molam

HAft sand i alla mina KAr, inga som helst problem, och som svar på din fråga, ja, både Ålar och Malawi ska ha sand, eller ja, dom mår bäst på sand

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2019-06-01 11:47 #7 av: Lazié

Jag har också sand och har aldrig upplevt några problem med det. Har sandsnäckor.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.