Malawi/Tanganyikaciklider

Sätta yngel i yngelkasse

2019-05-28 18:31 #0 av: Kampfisk

Hej!
Nu är det så att jag har lyckats få ett yngel. Eller, mina fiskar har fått ett yngel 😜 det blev säkert fler, men har bara en kvar. Fiskarna är väldigt intresserade av ynglet, men pappan skyddar sitt barn.

Eftersom det bara blev ett yngel, vill jag göra allt för att det ska överleva.

Så frågan är, kan jag sätta det i en yngelkasse, eller gör det mer skada än nytta?

Låt inte en dålig gårdag, förstöra en bra idag Hjärta

Anmäl
2019-05-28 18:46 #1 av: Anne.K

Om du har möjlighet så skaffa fler buskiga växter som ynglet kan söka skydd i. Det är bättre än att placera ynglet i en kasse. Alternativt starta upp ett mindre akvarium med mycket växtlighet som får bli ett yngelkar. 

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2019-05-28 19:32 #2 av: molam

Kassen är inte bra, Dels stressar det ynglet som är där i och ständigt blir jagad utan att ha nån flyktväg, och dels stressar det dom andra fiskarna att alltid ha bytet så nära men ändå så långt bort, det bästa är egentligen att låta nature sköta sitt, starka yngel överlever svaga gör det inte, men vill du he undran det, vilken innebär stress för fisken så är det bäst att starta  ett helt nytt litet yngelkar.

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2019-05-28 19:40 #3 av: Kampfisk

Kan inte ha så mycket mer växter, då alla dör pga dålig belysning. Kommer starta upp ett nytt kar när jag flyttat i september, så bryr mig inte om att bättre på belysningen. Men känns onödigt att köpa mer växter som kommer dö. Dessutom har jag som sagt Malawi, som gillar växter. Eller ogillar, beroende på hur man ser det 😜

Låt inte en dålig gårdag, förstöra en bra idag Hjärta

Anmäl
2019-05-28 21:45 #4 av: molam

Då är det bästa du kan göra att låta samtliga vara kvar i akvariet, du kan mata lite extra när du har yngel så är det större möjlighet att dom små överlever

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2019-05-29 07:32 #5 av: Draknästets_Reptiler

Det kan finnas fler i växterna, om du har mycket. Så låt den lille vara kvar, har den gömställen, så kan den klara sig, även om det finns glupska grannar.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.