Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Stör

2019-04-27 22:57 #0 av: Deluxess

Hejsan allihopa! Jag undrar om någon har erfarenhet/ vet något om att ha stör i ett akvarium? Är det möjligt att få det att funka? Innan någon påpekar, vi har en damm i trädgården som är 120cm på djupaste stället samt innehåller 15.000l vatten. Tanken är då om stören kan bo i ett akvarium tills den här växt till sig lite så den inte får problem med algerna i dammen. Självklart har vi bra pump och filter, men trådalger går inte riktigt att undkomma 🤔

Anmäl
2019-04-27 23:16 #1 av: PeG

Jag kan inget om störar. Varför är trådalger ett problem?

Anmäl
2019-04-27 23:17 #2 av: Xseros

Kan inte en stör bli typ....8 meter i vilt tillstånd? Plus så kan det vara mycket svårt att få tag i stör om det ens är lagligt enligt jordbruksverket.

Anmäl
2019-04-27 23:22 #3 av: Deluxess

De trasslar in sig i dom när de är små. Och är inte tillräckligt starka för att ta sig loss. Och då de alltid måste hålla sig i rörelse så drunknar dom pga det :/

Den vilda stören kan bli det. Finns olika sorter. De som är födda i fångenskap säljs i princip i varje butik som säljer damm fiskar.

Anmäl
2019-04-28 10:43 #4 av: Rovfisk

Jag v et av flera som har just Stör i akvarium.  Den sorten, vad jag vet, blir "bara" ca. 2 meter lång. Ha dem i akvarium tror jag inte är tillåtet, då de växer ganska fort, och växer snabbt ur akvariumet. Vet dock inte om de kan övervintra ute.

Men jag rekomenderar att du kollar med jordbruksverket, vad som gäller för att hålla Stör i fångenskap.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-05-06 07:30 #5 av: Mackapacka

De låter smart att låta den växa till sig inne i ett akvarium, så den inte fastnar i trådalger eller riskerar att bli uppäten. Jag vet flera som har stör i akvarium och även säljare så det borde vara ok. Stör är lagligt i Sverige och lätt att få tag på.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.