Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Fisk med bölder?

2019-04-22 18:27 #0 av: AlvaU

Hej! Jag har en fisk som har bölder(?) på kroppen. Detta har gått väldigt långsamt, och när jag såg det första gången trodde jag att den skrapat i sig eller blivit biten, och sedan att det blev ett sår. Det är bölden på ryggen och den är större än någonsin nu, men nu har hen fått även en mitt på sidan. Ingen annan fisk har bölder och fisken i fråga är pigg och äter och simmar som vanligt.
Tacksam för svar! Känns ju dumt att ta bort den om den mår bra och inte smittas..
(Två fiskar har iofs tagits bort den senaste månaden då de blivit bleka, slutat äta, simmat konstigt och annat, men fisken med bölder har haft dessa sedan tidig vinter i alla fall)

Anmäl
2019-04-23 09:31 #1 av: Rovfisk

Det är förmodligen en tumör. jag har fått intryck av att det är ganbska vanligt på just labyrinter och regnbågar.

Har haft bölder både på Gurami och Regnbågsfiskar. Det smittar inte och, vad jag vet, så är inte fisken speciellt besvärad av den, så länge den inte sätter sig i/på gälarna.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-05-12 10:39 #2 av: AlvaU

Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.