Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Vattenbyte vid ev. skumbo?

2019-04-19 12:15 #0 av: Kampfisk

Jag misstänker att min kampfiskhane byggt ett skumbo, vilket är roligt! Det är andra gången han gör det. Första boet råkade jag förstöra när jag tog upp en stor sten som var i akvariet. Nu skulle jag behöva göra ett vattenbyte, men frågan är om jag vägar göra det?
Bifogar en bild så ni kan se det jag misstänker är ett skumbo.

Tacksam för snabba svar, då vattenbyte är planerat idag

Anmäl
2019-04-19 13:55 #1 av: Kampfisk

Och där var leken igång!

Anmäl
2019-04-20 11:38 #2 av: Kampfisk

Tyvärr blev det inga bebisar, då boet försvann strax efter leken var klar 😕 vet inte vad som hände, men men.. Funderar nu på att testa odla kampfisk, någon som testat? Är det svårt?

Anmäl
2019-04-21 07:32 #3 av: Belzebubble

Jag hade tänkt det, men insåg fort hur otroligt mycket plats det skulle ta.
Dels ska man ha honorna i ett akvarium.
Sen ska man ha hanen i annat.
Många kör särskilda parningsakvarier för lek där hanen och honan möts enbart för parning för att undvika att de sliter på varandra.
Och sen ska alla yngel hållas åtskilda när de är stora nog också, innan de slutligen kan säljas/lämnas bort.

Så mycket plats hade jag inte.

Anmäl
2019-04-21 23:24 #4 av: My5665

Jag odlar kampfiskar och jag ska inte säga att det var svårt utan ganska enkelt men det var svårt att hitta någon som vill ha dom. Många personer vill ha HM och inte vanliga eller blandade fen sorter.  

Ett tips använd bubbel plast som skumbo för att dels lura hanen att det redan finns ett skumbo och för att det inte går sönder lika lätt när dom leker men låt honan vara i en skorsten i två tre dagar innan du släpper ner henne för att minska risken för att bråkar. 

Ett annat tips är att köpa 2-5 liters glas eller plast burkar till unga hanar på loppis. Detta funkar till nån köper dom.    

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.