Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden

Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Vattenvärden

Höja Ph

2019-04-02 12:40 #0 av: Joline

Vet nån.. Kan man använda det här i akvariet på nåt sätt, för att höja ph? Den har vi överst i vårt dricksvattenfilter just för att höja ph.

Har demasoni 390 L. Ph på 7.5 fn
Tacksam för råd/ Joline

Anmäl
2019-04-02 13:03 #1 av: Draknästets_Reptiler

Känner inte till just den produkten, men har du malawi och vill höja Ph, så kan du använda vanligt bikarbonat. Om jag inte missminner mig, så ska man använda en tesked pr.50 liter vatten.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-04-02 13:32 #2 av: Joline

Ja precis 2 tsk per 100 L.. Tänkte mest på långvarigt resultat

Anmäl
2019-04-02 13:32 #3 av: Joline

Anmäl
2019-04-02 16:32 #4 av: PeG

Produkter som är godkända som livsmedel eller för livsmedel brukar fungera utmärkt. Jag känner inte till produkten men skulle själv väga pröva och skulle då börja med en låg dos.

Enda undantaget från att livsmedelfodkönt är ok som jag kommer på nu är mat som är annorlunda än vad fisken brukar äta. Att slänga i en falukorv är sannolikt inte att rekommendera

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.