Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Skicka akvariefisk via budfirma

2019-03-12 19:39 #0 av: Wacklin

Hej!

Är det någon som vet något fraktbolag som kan skicka levande fiskar inrikes ?

Tacksam för svar.

Anmäl
2019-03-12 21:02 #1 av: PeG

Nej det är inte lagligt i Sverige

Anmäl
2019-03-12 21:26 #2 av: Fia81

zoo.se skickar levande fisk under dom varmare årstiderna😊

"Små stjärnor lyser också i mörkret"
Anmäl
2019-03-12 21:32 #3 av: PeG

För att förtydliga. Att skicka med post eller fraktbolag utan särskilt tilllstpnd är inte tillåtet. Att skicka med de få bolag som har tillstånd brukar vara tillräckligt dyrt för att ingen ska vara intresserad och därmed finns det nästan inga bolag som gör det med undantag av import till Sverige och utskick till butiker mm där volymerna blir större.
Det finns dock en grupp här djurtransport.ifokus samt vissa Facebook grupper som organiserar transporter med hjälp av vänliga personer som åker runt i landet.

Anmäl
2019-03-12 22:00 #4 av: Fia81

Ja ha, då är det nya regler igen 😊 Då har säkert zoo.se ändrat sina leveranser också. Förra sommaren beställde jag fisk med leverans från dom.

"Små stjärnor lyser också i mörkret"
Anmäl
2019-03-13 09:10 #5 av: oh-la

#3, vilket tillstånd är det som behövs? Tidigare har det ju varit företagens egna regler som satt stopp, inga generella regler. Kan inte hitta några regler emot det heller, men jag gjorde bara en snabbkoll på jordbruksverket.

Anmäl
2019-03-13 10:52 #6 av: PeG

Företagen behöver tillstånd så om du hittar ett företag som har det så kan de skicka. Jag skulle anta att zoo.se har kontrakt med ett sådant. Det kanske är dem du ska fråga, jag ser ingen anledning till varför de skulle hålla det hemligt för en privatperson.

Anmäl
2019-03-13 11:15 #7 av: Lillyrod

Jag tror inte det finns något transportföretag som är godkända för djurtransporter i Sverige. Imazo t ex levererar själva till butikerna. Det som kommer från Europa körs på bil med transportör därifrån. Det skickas väl ingen levande fisk från zoo. se längre?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.