Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Vita prickar i akvariet

2019-03-09 12:07 #0 av: AlvaU

Hej!

Jag har fått en massa vita/beige prickar stora som småsmå sandkorn på en växt och en annan växts rötter. Vad kan det vara? Jag har börjat mata med stora, gröna bottentabletter och har sett att dessa inte alltid äts upp så jag har minskat på dessa drastiskt. Kan det vara "mjölet" från dessa som åker runt i karet och fastnar på växter? Jag kan inte se att en enda fisk har det på sig och jag kan se hur de vita kornen åker runt i vattnet också.

Jag har nyligen bytt bottenmaterial, lagt i posthornssnäckorna och köpt till två regnbågar, men jag misstänker i alla fall att det inte är snäckorna eller fiskarna som bidragit till detta. Kanske nya materialet? Dock bytte jag för 1,5 veckor sedan och jag såg prickarna först i förrgår för första gången. Då hade jag bara haft tänt några timmar dagen innan och växten de satt på var risig.

Tacksam för svar!

Anmäl
2019-03-09 12:09 #1 av: AlvaU

Anmäl
2019-03-09 12:10 #2 av: AlvaU

Anmäl
2019-03-09 12:46 #3 av: Rovfisk

Ser mest ut som kalkrosor när jag zoomar bilderna. vet inte om det är skadligt för fiskarna, men mår de bra så borde det ju inte vara någon fara.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.