Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Ibland undrar man vilka fiskar man har

2019-03-08 16:42 #0 av: PeG

Matade med daggmask för första gången på länge igår och förväntade mig att hantelcikliderna skulle bli glada. De blev dock rädda för maskarna och flydde inledningsvis till andra änden av akvariet. Sedan var väldigt avvaktande även om någon av dem försökte smaka lite.

Reaktionen hos de i teorin skygga och främst växtätande skivtetrorna var den motsatta. De blev helt galna och slet maskarna från varandra och från de hantelciklider som vågat sig fram. Ett par av maskarna slets bokstavligen i bitar.

Resultatet av att tillsätta en 5cm mask blev alltså ett antal rädda 10-15 cm stora hantelciklider i andra änden av akvariet och ett gäng tetror som uppförde sig som pirayor och de är ju släkt.

Anmäl
2019-03-09 11:09 #1 av: Rovfisk

GapskrattarFörlåt att jag skrattar, men det lät jätteroligt att Hantlarna flydde och växtätarna hugg som pirayor Gapskrattar

jag hade skivtetror för många år sedan, och de åt faktiskt animalisk föda imellan varven, de kanske behöver det ibland, det verkar ju så, även fast det står i alla beskrivningar att de är vegetarianer och växtätare.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.