Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Akvarium belysning/pump - lite frågor

2019-03-07 17:05 #0 av: Desilita

Hej!
Jag har ett 32liters akvarium jag tänkte starta upp strax, jag har däremot ingen fungerande lampa eller pump till detta akvarium.
Jag vill gärna komma undan så billigt som möjligt och planen är att endast ha några endlers där i. Har någon av er några tips gällande detta?
Jag har ett sånt där, "lock"(aquael) där en gammal lampa sitter i men detta är ingenting jag nödvändigtvis behöver använda mig av. 

Tack i förhand!

Anmäl
2019-03-07 18:57 #1 av: PeG

För belysning av ett så litet akvarium så fungerar det mesta inklusive en skrivbordslampa som står bredvid. Till vårt minsta köpte vi en liten ledramp. Lite dyrare men snyggare.

Utan pump så kommer det bli svårt att hålla vattenkvaliteten dvs jobbigt mycket vattenbyten. Jag hade satsat på ett litet svampfilter.

Anmäl
2019-03-08 11:44 #2 av: Rovfisk

Kolla med din butik, de brukar kunna ha Nanopumpar hemma. Och jag håller med ovanstående, kör på ett mindre svampfilter.

Tänk också på att några få endlers, kan bli väldigt många endlers på kort tid, om du inte bara har hanar. Visst kan du ha endast honor också, men de kan redan vara parade, så de börjar släppa yngel. Så bara hanar är säkrare  ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.