Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter

Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Auktioner / träffar / aktiviteter

9/3-2019 (LÖRDAG): Akvarieloppis Haninge akvariefö

2019-02-28 23:56 #0 av: Apistojohan

HAF:s akvarieloppis lördagen den 9 mars 2019

 

Tid: inlämning kl. 10-10:45, försäljningen startar kl. 11 (och är nog klar runt kl. 13).

Plats: Söderbymalmsskolan, Eskilsvägen 8, 136 81 Handen. Vägbeskrivning och karta.

Vi håller till på samma plats som för den senaste storauktionen. Loppislokalen ligger nära Haninge Centrum (precis som den gamla lokalen) och busshållplatsen heter Söderbymalmsskolan. Stor parkering finns bredvid skolan, men infarten till den är från Dalarövägen (dvs runt hörnet).

Viktig information om «loppisformatet»!

Loppis innebär «först till kvarn» och går snabbare än en auktion. Trängsel kan uppstå, särskilt i starten. Därför: Visa hänsyn mot varandra och posterna. Det är levande djur och växter i påsarna (och medakvarister ni trängs med). Den som inte klarar av att uppföra sig i trängsel behöver inte komma.

Nyheter

Vi har sänkt HAF:s provision till 20 % (och 15 % för aktiva loppismedhjälpare i HAF).

Lite viktig information

1. Loppisen startar klockan 11. Man har dock som köpare möjlighet att titta på posterna i förväg. Strax före loppisstarten kommer alla köpare att flyttas till ingången. Loppisen startar när vi säger till.

Därför: Det kan vara lämpligt att använda loppistrådarna på olika akvariefora (Zoopet, Redbee, Plantswap, Ciklid, Diskusforum, Akvariefisk.ifokus, Loricariidae, Rovfisk, FB-gruppen Akvarister 2.0) och informera om vad ni tar med er som säljare och vad köpare hoppas på att hitta.

2. Vi har ett «finbord». Där lämnas lite finare poster med ett pris på minst 150 kr och dessutom «saffransposter», dvs. finare varor som säljs i små portioner. Ett exempel: Fissidens fontanus, en finmossa som säljs för 60-70 kr per matsked på nätet.

3. Vi delar ut plastpåsar till köparna. Ni lägger loppisposterna i dem. Efter att ni har betalat och passerat betalstationerna, så kan ni packa posterna i egna väskor, kartonger eller frigolitlådor.

Hur loppisen går till

·       Posterna läggs upp på borden och sorteras efter kategori; växter för sig, tetror för sig, tillbehör för sig osv…

·       Kl. 11 släpps köparna in. Ni plockar de poster ni vill köpa och lägger dem i påsarna som ni får på plats. I starten kan det dessvärre uppstå viss trängsel.

·       Några HAF:are kommer att fungera som informatörer. Dem kan ni fråga om en viss post, så att ni slipper köpa något som ni ändå inte kan ha.

·       Lokalen är ordnad på så sätt att det finns en ingång och en utgång. Utgången sker via någon av betalstationerna.

·       Vid betalstationerna betalar ni. I starten kan det ta lite tid, så ha lite tålamod. Att gnälla får det heller inte att gå snabbare. Ni som inte har bråttom, kan ju botanisera lite bland posterna, läsa information om HAF, eller prata med någon medakvarist och sedan betala när inledningsruschen har lagt sig.

·       Sakerna vid finbordet betalar ni för vid finbordet.

·       När ni har betalat och gått ut, så får ni lämna era poster utanför om ni vill gå in igen. Annars blir det kaotiskt.

Inlämningsregler och information till säljarna

·       Inlämning sker kl. 10-10:45

·       Säljare måste vara medlem i registrerad akvarieförening (ett SARF-krav gäller inte).

·       Säljaren ansvarar för att fiskar och växter är friska och att tillbehör fungerar

·       Du sätter det pris du vill ha för inlämnade varor

·       Du kan justera prissättningen på dina varor under dagen

·       Varor skall vara artmärkta. Antal och kön skall framgå och gärna ålder

·       HAF tar 20 % i provision (och 15 % för aktiva loppismedhjälpare i HAF)

·       Säljare kan välja att få pengarna insatta på eget konto istället för att vänta på kontanter

Några tips till köparna

·       I mars kan det fortfarande vara kallt. Våra fiskar och växter tål inte kyla. Se därför till att ni har något att packa fiskar, räkor och växter i, t.ex. frigolitlåda eller ordentligt med tidningspapper.

·       Ta med kontanter (och inte bara femhundringar). 

Anmäl
2019-02-28 23:58 #1 av: Apistojohan

Välkomna!

Anmäl
2019-03-06 13:16 #2 av: Apistojohan

Jag tar med:

Pogostemon stellatus "Octopus" (snygg, lättskött och hyfsat snabbväxande stängelväxt) https://www.youtube.com/watch?v=IA9TOmusEHQ

Limnobium laevigatum, Frogbit (lättskött snygg flytväxt med långa rötter)

https://www.thegreenmachineonline.com/shop/limnobium-laevigatum-tropica-1-2-grow/

 

En annan HAF:are tar med sig:

Olika Killies

Olika Cryptocoryner

Olika Javaormbunkar

Olika flytväxter

Javamossa

Levande vita mygglarver

 

Jag är intresserad av pansarmalar, mossor och räkor med lite klass.

 

Hjärtligt välkomna på lördag!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.