Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare

Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Förlossning /BB/ barnkammare

Yngel från Otocinklus

2019-02-24 22:34 #0 av: Wilma4ever

I mitt 100liters akvarium har jag sedan några dagar sett ett litet yngel som snirklar sig över botten och är väldigt olikt de andra ynglen ( Platy ) som finns hos mig. 

Platy-ynglen är ju lite rundade och genomskinligaoch simmar runt en bit ovanför botten, men den här är mörk och långsmal bottenlevande och väldigt lik en mini-otocinklus  som jag alltså har två vuxna av.

De enda andra fiskarna jag har är neontetror så jag tror det är en liten otocinklus som kanske inte är så lätt att få att bli vuxen?

Ska jag försöka ha den ifrån de andra för att ge den chansen att växa upp eller den kanske klarar sig ändå eftersom jag inte har så rovgiriga fiskar? Tyvärr är den så liten så det är svårt att fånga den på bild än så länge

Anmäl
2019-02-25 09:17 #1 av: Rovfisk

Låt den vara. Den hittar mat på botten, och om de andra inte ä'r så rovgiriga, så växer den förmodligen upp så småningom.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-02-26 06:49 #2 av: usvead

Mina otocinclus yngel sitter mest på glaset eller på någon av anubias bladen. Nu har jag mina otocinclus tillsammans med sewellia lineolata som varken äter sina eller andras yngel, och det ökar chansen för överlevnad. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.