Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Ytterfilter- rengöring

2019-02-06 10:52 #0 av: Saab95

Hej.
Nu har jag en fråga till er som mig som kör med ytterfilter..
Hur ofta rengör ni dom?
Har ju påfåglar o dom grisar ner när dom äter, jag har rengjort mitt ytterfilter nästan varannan månad. Jag vet det är inte bra för bakteriena men det har varit enormt skitigt.
Mindre mat kan göra susen, men dom tigger ju så gulligt😀.
Hur gör ni andra?
Mvh

Anmäl
2019-02-06 16:50 #2 av: PeG

Jag har en sump men antar att ett ytterfilter kan följa samma princip. Jag gör rent det första mekaniska filtret (svampfilter) ungefär varannan vecka i samband med vattenbyte. Jag har sedan ytterligare två kammare med biobollar och keramikrör. Dessa har jag aldrig gjort rent utan skakar bara runt lite i vattnet där de ligger.

Anmäl
2019-02-06 17:54 #3 av: Rovfisk

Jag kör FX6 och den behöver jag inte göra ren ofta, max en gång i halvåret, och då har jag dessutom Gibbiceps i karet ;)

Jag har, som PeG, dubbla kammare med biobollar och makaroner.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-02-06 18:32 #4 av: Saab95

Aha ja jag ska dra ner lite på maten först, det är ganska bra drag i dom har jag för mig😄

Anmäl
2019-02-06 19:11 #5 av: Maleficum

Har själv ett svampfilter som jag satt på insuget som jag brukar skölja ur vid vattenbyten, ger betydligt mindre skit in i ytterfiltren så dem inte behöver rengöras så ofta. Annars gör jag rent dem efter behov (blir väl kanske 1 gång i halvåret eller så).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-02-06 19:13 #6 av: Saab95

Det var smart, ska sätta dit ett vid nästa vattenbyte👍

Anmäl