Labyrintfisk

Fläckig klätterfisk som leker?

2019-01-22 10:44 #0 av: AlvaU

Hej! En av mina fläckiga klätterfiskar (hane tror jag) simmar en del vid ytan, vidgar sina gälar och gapar stort samtidigt som det ploppar till ordentligt ovanför ytan. Det blir lite bubblor på vattenytan av detta och en av de andra klätterfiskarna (hona gissar jag på) simmar dit ibland och "pussar"/stryker sig mot honom. Leker de? Trodde först att han byggde skumbo men bubblorna försvinner efter en stund och läste att de är romspridare.
Vad tror ni att han sysslar med?

Anmäl
2019-01-22 10:52 #1 av: Rovfisk

Står han uppe vid ytan hela tiden eller länge åt gången, så kan det vara att det är dålig syresättning av vattnet.

Jag vet inte hur deras lekbeteende är, det kan ju även vara så att de leker, men kolla gärna upp vattenvärdena i karet, och se till att du har bra cirkulation på ytan så det blir bra syresättning.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-01-22 10:59 #2 av: AlvaU

#1 - Tack för svar! Ja, jag tänkte också det, men det är bra cirkulation och ingen av de andra fiskarna är vid ytan, bara han. Vattenvärdena är bra (förutom att nitraten börjat stiga så det blir vattenbyte idag)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.