Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Vad gör ni med döda fiskar som ni inte hittar?

2019-01-06 14:23 #0 av: Lillräkanf

Som rubriken lyder... Har ni märkt någon gång att en fisk saknas men ni hittar inte kroppen.. Detta har hänt mig ibland.. Jag har ju malar och räkor som jag misstänker tagit hand om det.. Men vad bör man göra? Leta lite såklart.. Men ett vattenbyte eller så.. Eller låta det vara?

Anmäl
2019-01-06 14:47 #1 av: Lillyrod

Ser jag en död fisk tar jag upp den annars gör jag ingenting.

Har man snäckor och räkor i ett kar tar de hand om det som dör fortare än man hinner märka det. Även fiskarna brukar hjälpa till.

 Ibland kan man se att snäckorna har samlats i drivor i ett hörn och då brukar jag titta efter vad som är så intressant. Då kan man hitta någon som man inte hunnit märka är borta : )


Anmäl
2019-01-06 15:31 #2 av: Lillräkanf

Ja precis det jag menar! Självklart tar man upp om ser den död. Tack för svar!

Anmäl
2019-01-06 15:33 #3 av: hejkomochhjälpmig

Ett vattenbyte skadar aldrig. Det hade jag gjort om en fisk försvunnit spårlöst, för säkerhets skull.  :)

Anmäl
2019-01-06 19:52 #4 av: 02mateo

Brukar göra som #3 eller så gör jag ingenting alls. Men ett vattenbyte extra skadar aldrig i min mening så det är att föredra :)

Anmäl
2019-01-06 23:14 #5 av: PeG

För min del beror det på fiskens storlek vs akvariet och dess inredning. Jag har haft akvarier där tex en saknad guppy knappt skulle märkas medans en saknad större fisk behöver hittas. Att hitta en större fisk är förstås också enklare.

Vattenbyte vid konstaterade dödsfall är alltid bra om inte annat för att minska risken att fler fiskar stryker med om något i vattnet är galet.

Anmäl
2019-01-07 00:08 #6 av: Lillräkanf

#5 det låter väldigt logiskt. Då ska jag göra det hädanefter om jag märker om någon fisk är borta 😊

Anmäl
2019-01-07 11:47 #7 av: Rovfisk

Håller med ovanstående. Jag hinner sällan hitta hela fisken dödd, är det något jag hittar, så är et skelettet och det brukar jag plocka rätt på och spola ner. Jag brukar även göra ett mindre vattenbyte och kolla filterkammaren, så inga delar av fisken har hamnat där.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.