Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger

Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Alger

Varför blir de så jäkla mkt alger?!

2018-12-30 21:31 #0 av: dundeer

Vad är det som kan vara orsaken till att vattnet hos guldfiskarna ser ut såhär efter 7 dagar?! Vi har i 2 månader försökt lista ut vad det är, bytt ut intedning, tagit bort botten material, gjort hela och små vattenbyten, skrubbat oss blodiga, använt algmedel osv, men vi får inte till det!

Har ni några tips? Bilden är från idag, gjorde ett helt vattenbyte för ca 6 dagar sen. Bilden visar vattnets färg väldigt bra, och ja, de är vattnet inte rutan..

Anmäl
2018-12-30 21:43 #1 av: Basilusk

Hur länge har du ljus på? Hur stort är akvariet? Hur många fiskar har du i? Vad för fisk? Hur länge har filtreringen varit igång? Hur ofta byter du vatten?

Anmäl
2018-12-30 21:45 #2 av: molam

Oj oj xD Står karet direkt i solen? Filtrering? Liter? Växter?

GÖr såhär Släck ned skiten xD mata inte, låt inte den minsta  ljus komma in, släck ned och brassa på med högsta fart på pumpen, ha det helt nedsläckt och övertäckt i tre dar, och skit rent ut sagt i karet, Se sen hur det ser ut =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-12-30 21:55 #3 av: dundeer

200L, 4 guldfiskar och 2 koi , just för stunden är det utrensat på ALL inredning,Tänt max 08-22, aldrig haft direkt solljus och filtret är igång 24/7 (även bytt till en helt ny under tiden vi haft problemet) ;p

Anmäl
2018-12-30 22:02 #4 av: molam

Mindre Ljustider med, är det 6-10 timmar ljus man brukar säga? Men bortset från det så släck ned helt, sen är egentligen 200 liter alldeles för litet för Koi och guldfisk, vilket kan vara En del av problemet, men ja, släck i 3 dygn, täck även över karet, när du väl startar lyset igen så sänk ljus timmarna till 6-10, istället för 14, (8 kör vi, ibland mindre) samt att du planterar lite snabbväxande växter.

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-12-30 22:44 #5 av: dundeer

Jo vi vet att de är för lite, än så länge är dom bara bäbisar och därför bor dom där, dom ska självklart få flytta till större senare :)

Ja men perfekt, då ska vi testa det, tack!

Anmäl
2018-12-31 07:10 #6 av: Lillyrod

Det är svävalger du fått. Det är ett rent h,,,,,,e att få ordning på. Jag höll på ett bra tag och försökte alla knep som jag fick även hel utrensning och byte av allt i karet. Tom sanden bytte jag och det hjälpte inte.

Orsaken till att det kommer är obalans mellan ljus och näring i karet. 

Till slut fick jag ge upp och köpa en uvc-lampa. Ljuset dödar cellerna så att ingen tillväxt kan ske. Den tar alltså bara alger i vattnet som kan passera lampan inte sådana som sitter fast på inredningen. Det tog 3 dagar sen var skiten borta. Man bör köra upp till en vecka för att vara säker på att inget har överlevt och det sätter igång igen. 

Det finns många olika sorter och system men den här köpte jag och den fungerar : )

www.cyberzoo.se/akvaristik/uvc-filter/green-killing-machine-24w.html


Anmäl
2018-12-31 18:46 #7 av: PeG

Huvudproblemet är dock för mycket näring tillsammans med för mycket ljus. Fiskar behöver inte ljus och de flesta växter bara 6-8 timmar. Satsa på mörkt under dagen och tänd när ni kommer hem från skola/arbete. Minska näringen genom att antingen mata mindre eller som Milan föreslog plantera snabbväxande växter. Som Lillyrod skrev så kan en UV lampa vara bra för att lösa det akuta problemet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.