Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter

Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Växter

Begränsa cirkulationen

2018-12-30 12:13 #0 av: julia96girl

Jag har massa flytväxter i mitt akvarium, det täcker nästan hela ytan, men väldigt många av don har blivit bruna eller nästan vita och genomskingliga. Antar att det är pga näringsbrist så har börjat att ta i växtnäring och ska se om det blir bättre.
Men har läst att flytväxter inte tycker om cirkulation mycket heller och mina fiskar har även svårt att se maten pga flytväxterna så jag skulle vilja sätta något vid ytan vid pumpen som gör att flytväxterna inte kan flyta dit och känna av cirkulation så mycket och så att det blir iallafall ett litet hörn utan några växter så att fiskarna även kan se sin mat där lättare.
Men vet inte hur jag ska göra det. Om jag sätter en rot i vattnet så kommer ju den också bara flyta runt och har läst att man kan ta en luftslang i en cirkel med växterna i men jag har alldeles för mycket flytväxter för det.
Någon som har tips på vad som kan funka?

Anmäl
2018-12-30 14:36 #1 av: hejkomochhjälpmig

Om det handlar om lite större flytväxter så kan kan ta en fiskelina och knyta fast i två sugproppar. Placera linan spänd vid ytan så att den håller flytväxterna på den sidan av linan som du vill ha dem på.

Anmäl
2018-12-30 17:32 #2 av: Lillyrod

Flytväxter klarar lite cirkulation. Jag tror det är näring och ljus som behövs istället. 

Tänk på att cyano gillar stillastående vatten. Jag fick ett rejält utbrott när jag hade så mycket flytväxter att de låg helt stilla i ett hörn. Man bör röra runt en gång ibland så att de får flyta iväg och ändra position : )


Anmäl
2018-12-30 19:19 #3 av: julia96girl

Det är inte jättestora flytväxter, tror det är andmat dom heter. Men tack för tipset, ska testa det och se hur det blir.

Ljus får dom varje dag så det är nog näring dom behöver men jag håller på och tar bort döda blad lite varje dag och ger näring så förhoppningsvis ska dom se bättre ut.
Kommer iallafall massa nya blad hela tiden. Behöver nästan någon växtätande fisk som äter upp dom snart haha
Okej, visste inte det om cyano, tack för tipset. Ska komma ihåg det :)

Anmäl
2019-01-01 12:37 #4 av: Rovfisk

Om det är andmat, så se till att de inte tar över karet helt Cool

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-01-08 12:17 #5 av: julia96girl

Ja andmaten tar nästan över karet, sjukt hur mycket och fort det sprider sig :o
Finns det någon fisk, snäcka, räka eller något som äter andmat och som man kan ha i ett 54L kar?
Eller är det bara att slänga lite varje dag?

Anmäl
2019-01-08 12:25 #6 av: Hageraset

guldfiskar äter andmat men försöker du stoppa ner en sån i ett så litet kar så kommer de ta mer plats än andmaten ;) glada blir de nog inte heller.

Själv kastar jag ut andmaten genom fönstret vid varje vattenbyte. 

Anmäl
2019-01-09 10:07 #7 av: Rovfisk

#5 Tror inte det är någon fisk som äter andmat och som passar i 54 liter. Du får helt enkelt kasta en näve, eller två imellan varven, eller ge bort till någon som kanske har fiskar eller sköldpaddor som äter det  ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.