Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Vitt "ludd" över hela fisken.

2018-12-03 14:28 #0 av: dundeer

När jag vaknade i morse såg fisken ut såhär (dåligt bild, har bara en film), som vitt ludd eller en hinna över hela fisken. Nu har jag rört i vattnet men innan de så hängde de som långa "ludd trådar" ner från henne. Vad kan de vara?
Har inte nått i karet som jag inte brukar/har haft tidigare, gjorde ett 50% vattenbyte igår.

Yttligare 2 honor gick i samma kar, dom hade inte samma ludd men lite hängiga var dom.

Jag har separerat dom och dom har fått ett kort saltbad var.

Nu är frågan bara, vad är det? Måste det medicineras, ska dom hållas separerade eller får dom gå tillbaka till tanken (som självklart kommer vara grundligt rengjord)?

Anmäl
2018-12-03 15:34 #1 av: Sebastian0403

Det är förmodligen svamp
Om jag inte har fel
Men om det är svamp måste du medicinera och det är snabbt
Lägg henne i en 5l plast låda eller nästan vad som helst som är 5 liter funkar och medicinera mot svamp
Medicinen finns nästan att köpa i vilken djurbutik som helst

Anmäl
2018-12-03 17:58 #2 av: Lillyrod

Har alla varit i samma kar behöver man inte flytta dem. All flytt ger onödig stress så det ska man inte göra som första åtgärd.

Saltbad brukar hjälpa mot svamp men det ser inte ut som trådar. Det ser mer ut som vitt ludd på kroppen.

Ett rejält vattenbyte är vad man brukar börja med när något är fel. Ofta när det gäller utsidan på fisken så är det något knas med vattnet. Kollat nitrit på sistone?


Anmäl
2018-12-04 09:11 #3 av: dundeer

Alla tester så bra ut, pratade med "våran" akvarist, han menar på att hon böt slemskickt eftersom värderna efter vattenbytet var lite för annorlunda jämfört med tidigare.

Men vi gjorde ett litet vattenbyte och ska försöka igen senare idag efter nya tester :)

Anmäl
2018-12-04 19:00 #4 av: Lillyrod

Jag har aldrig hört talas om att de byter slemskiktet. Att vattnet är så skadligt så att det lossnar däremot har jag hört om  men inte på senare tid. 

Hoppas det går bra för fisken : )


Anmäl
2018-12-04 22:20 #5 av: dundeer

#4 jag har inte heller riktigt hört det, men han såg filmen och vi berättade vad vi gjort och hur hon och dom andra mådde, och han var säker säker på sin sak, hon har inte vart "luddigt" nå mer sen jag tog upp henne ur karet så vi får se hur de går, skrubbade rent och gjorde nytt i karet igår kväll, får stå till sig till imorgon kväll, mår hon bra och proverna ser bra ut får dom flytta tillbaka :)

Anmäl
2018-12-05 17:57 #6 av: Rovfisk

Vitt ludd brukar oftast vara svamp. Men frågan är ...Vad är det som orsakar svampen ?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-12-07 00:02 #7 av: dundeer

#6 men kan de försvinna bara sådär? Hon är tillbaka i sitt vanliga kar,varken hon eller nån annan har fått det igen och är pigga å glada :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.